Nieuws

Debuut Klavecimbel in Fusion

Geschreven op

Op zondag 12 januari zal de Heelsumse band Klavecimbel in Fusion zich voor het eerst muzikaal presenteren tijdens een zondagconcert in de Cultuurzaal van MFC Doelum in Renkum. De stichting Klavecimbel in Fusion heeft vorig jaar een mooi klavecimbel aan kunnen schaffen dan... Lees meer »

Volkskerstzang in Heelsum

Geschreven op

Op zondagavond 22 december is er de traditionele volkskerstzang in de St Josephkerk in Heelsum. Iedereen is van harte welkom om te luisteren, te zingen en elkaar te ontmoeten. Het is een mooie traditie: de Volkskerstzang in de Sint Josephkerk. Lees meer »

Carols bij kaarslicht

Geschreven op

Op zaterdagavond 21 december vindt het jaarlijkse Carolsinging bij muziektent Heelsum plaats. Een mooie en sfeervolle traditie op weg naar de Kerst. Iedereen is uitgenodigd om te luisteren en mee te zingen met de bekende kerstliederen. Lees meer »

Jongste leerlingen musiceren voor bewoners Rijnhuis

Geschreven op

Enkele van de jongste leerlingen van T2muziek gaven vanmiddag een kerstuitvoering op de dagopvang van verzorgingsinstelling het Rijnhuis in Renkum. Een aantal van deze jongens en meisjes maakt ook deel uit van het Opstaporkest of het Symfonisch Leerlingenorkest. Lees meer »

Meisjeskoor doet officieel internationaal examen

Geschreven op

Morgen doet de Rivers Vocal Groep, het meisjeskoor dat Simon dirigeert op de internationale school in Arnhem, examen. Het gaat om het Initial Choral Exam, dat afgenomen wordt door the Associated Board of Royals School of Music London. Simon de Jong van T2muziek: Lees meer »

Mannen gezocht voor gelegenheidskoor

Geschreven op

Gisteren begonnen met de repetities van het kersproject. Het was weer fijn en gezellig om samen te zingen. We kunnen nog wat mannen gebruiken. Voor meer informatie en aanmelding: klik hier. Lees meer »

Zangers gezocht voor kerstproject Gelegenheidskoor

Geschreven op

Op zondagmiddag 10 november starten de repetities voor het kerstproject van het Heelsums Gelegenheidskoor. Zangliefhebbers uit de gemeente Renkum en omgeving zijn van harte uitgenodigd om samen te oefenen en diverse keren op te treden. Lees meer »

Kinderen gezocht voor projectkoor Sinterklaas

Geschreven op

Op zaterdagmiddag 16 november wordt Sinterklaas verwelkomd in de muziektent van Heelsum. Kinderen kunnen zich aanmelden voor het projectkoor dat bekende en nieuwe Sinterklaasliedjes zal zingen. Het projectkoor staat onder leiding van Simon de Jong van T2muziek. Lees meer »

Simon als vrijwilliger naar Lourdes

Geschreven op

Simon is van 6 tot 11 oktober als vrijwillig koordirigent mee op bedevaartreis naar Lourdes. Via de stichting VNB gaat hij met een vliegtuig met 300 personen waaronder 60 dove mensen en 40 mensen in rolstoel met hun begeleiders. Lees meer »

T2muziek haalt topdocenten binnen

Geschreven op

Met de aanvang van het nieuwe seizoen heeft T2muziek in Heelsum een drietal toppers binnengehaald voor lessen op dwarsfluit, klarinet en saxofoon. Met deze uitbreiding is er plaats voor nieuwe leerlingen. Met de drie nieuwe docenten is het team van de muziekschool in Heel... Lees meer »

Workshop Barok aan de Rijn

Geschreven op

Barok aan de Rijn, onder deze noemer organiseert de Stichting Klavecimbel in Fusion de eerste workshop in haar bestaan. Mensen die een strijkinstrument bespelen zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit evenement dat plaatsvindt in Renkum in het laatste weekend van... Lees meer »

Vrouwenkoor Femmes Vocales zoekt nieuwe leden

Geschreven op

Sinds januari 2016 is er onder de paraplu van T2muziek een vrouwenkoor, opgericht door en voor vrouwen die graag zingen. Het koor bestaat uit bijna 20 leden uit de omgeving: Oosterbeek, Heelsum, Renkum en Wageningen. Het koor zingt vooral klassieke muziek en wereldmuziek. Lees meer »

Zangers gezocht voor Airborne-project Gelegenheidskoor

Geschreven op

Het Heelsums Gelegenheids Koor (HGK) start in de week van 20 augustus met een nazomerproject. Mensen uit Renkum en omgeving die graag samen zingen zijn van harte welkom om mee te doen. In september is het 75 jaar geleden dat de Airborne-landingen plaatsvonden. Lees meer »

Geslaagde muziektour leerlingenorkest langs basisscholen

Geschreven op

Dinsdag 14 mei maakte het Symfonisch Leerlingen Orkest (SLO) een tour langs basisscholen in Renkum en Heelsum. Een van de doelen was om te laten zien hoe leuk het is om (samen) muziek te maken. Het plezier spatte er vanaf op deze zonovergoten dinsdagmorgen op het schoolpl... Lees meer »

Leerlingenorkest maakt tour langs basisscholen

Geschreven op

Dinsdag 14 mei maakt het Symfonisch Leerlingen Orkest (SLO) een tour langs basisscholen in Renkum en Heelsum. Een van de doelen is om te laten zien hoe leuk het is om (samen) muziek te maken. Het Symfonisch Leerlingen Orkest is een samenwerking tussen Heelsums Harmonie en... Lees meer »