Workshop Barok aan de Rijn voor strijkers

De stichting Klavecimbel in Fusion organiseert in het weekend van 23-24 oktober 2021 een workshop voor gevorderde (amateur) strijkers. Gedurende twee dagen worden een paar mooie muziekstukken ingestudeerd en vervolgens afgesloten met een uitvoering. Strijkinstrumentalisten uit de wijde omgeving zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Let op: op dit moment is er alleen nog plek voor ervaren violisten en altviolisten.

Repetities en concert zullen plaatsvinden in het Gelderse Renkum in Cultuurzaal Doelum. Annette Veltkamp van T2muziek leidt de workshop en het orkest vanachter het door de stichting aangeschafte Mietke klavecimbel.

 

Repertoire

“We spelen Vivaldi’s vier jaargetijden en Kees Hilhorst zal als solist optreden”, vertelt Veltkamp enthousiast. “Dit belooft alvast een heel mooi item te worden met een solist van dit kaliber! Het tweede stuk betreft (delen) uit de derde orkestsuite van Bach. Dit werk is oorspronkelijk voor strijkers alleen, later heeft Bach blazers toegevoegd. Een uitvoering met alleen strijkers is dus helemaal legitiem. 

 

Annette heeft er zin in: “Vorig jaar trapten we af met een eerste workshop. Dat was een succes maar vanwege corona konden we niet optreden voor publiek. Ik hoop dat we ook nu weer met een mooie club mensen een weekend lekker musiceren en dit keer wel kunnen afsluiten met een mooi concert voor vrienden en bekenden. Na een lange periode van muzikale droogte zijn we daar allemaal aan toe!”

 

Meer informatie en aanmelding

De kosten voor deelname aan dit project zijn 85 euro, inclusief koffie/thee en bladmuziek. Een paar weken voor de workshop krijgen de deelnemers de bladmuziek per mail toegestuurd. Er wordt verwacht dat iedereen zijn partijen kan spelen als de workshop begint. De tijd om samen te studeren wordt vooral besteed aan interpretatie van het stuk en het samenspelen.
Voor meer informatie en voor inschrijving zie de website van klavecimbelinfusion.
De definitieve tijden van repetities en concert worden nog bekend gemaakt.

De bedoeling is om van Barok aan de Rijn een jaarlijks terugkerend evenement te maken, waarbij in de toekomst wellicht ook barokke koorwerken aan de beurt zullen komen.

 

 

 

Naar het overzicht

  • Workshop Barok aan de Rijn voor strijkers