Mannen gezocht voor kerstproject Heelsums Gelegenheidskoor

Al bijna 40 enthousiaste zangers meldden zich aan, maar de mannenstemmen zijn nog in de minderheid. Dus ben je een tenor of bas, houd je van samen zingen en spreken kerstliederen je aan? Je bent van harte welkom om mee te doen.                 

Het kerstprojectkoor repeteert op zes zaterdagen van 10.45 tot 12.45 uur. De repetities vinden plaats in de voormalige Albert Schweitzer school in Renkum.

“Er zijn al diverse optredens vastgelegd”, vertelt de Simon de Jong van T2muziek, die dit project organiseert: “We zingen onder andere in Doelum tijdens de maandelijkse zondagmiddag-muziekuitvoeringen, we treden op bij de traditionele Carols bij kaarslicht in de Muziektent van Heelsum en zingen in de kerstdienst op zondagochtend in de PKN-kerk Renkum/Heelsum.”

Er is gekozen voor een programma met mooie, originele kers nummers. Denk aan Ein Kindlein ist uns heut geborn, Gaudens in Domino (2stemmig Gregoriaans), The Christmas Samba,  een Tsjaikovsky kerstlied, een kerst Bachkoraal , en een eigen arrangement van Stillle nacht. Ook andere wereldse en geestelijke kerstliederen, waaronder ook Nederlandstalige liederen komen aan bod. Het repertoire is onder voorbehoud en wordt mede bepaald door het aantal inschrijvingen.

Zangervaring is niet nodig, zelfwerkzaamheid wel omdat het programma in korte tijd wordt ingestudeerd en uitgevoerd. Bladmuziek wordt toegestuurd en er zijn geluidsfragmenten om te beluisteren.
Voor meer informatie en voor aanmelding: Heelsums Gelegenheids Koor

Naar het overzicht

  • Mannen gezocht voor kerstproject Heelsums Gelegenheidskoor