Docenten

De naam T2 staat voor team van 2. Het team bestaat uit Simon de Jong en Annette Veltkamp. Wij hebben 15 jaar lesgegeven in Nieuw-Zeeland (Christchurch) en Engeland (Londen en Somerset). Het lesgeven in het buitenland heeft ons niet alleen veel inspiratie gegeven, maar heeft ons ook veel geleerd over de muzikale mogelijkheden van het individu en mogelijkheden om muziek in het dagelijks onderwijs te integreren.

Ons oorspronkelijke team is inmiddels aangevuld met enkele parttime freelance docenten.

Tamara: piano

Tamara Laverman begon haar pianostudie aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. . Daarnaast volgde ze compositielessen. Na haar Bachelor te hebben afgerond, vervolgde ze haar studie met een interdisciplinaire master in een Europese setting: CoPeCo (Contemporary Performance and Composition). Hiervoor studeerde ze aan de Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Tallinn (Estland), Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (Zweden), Conservatoire National Superieur Musique et Danse de Lyon (Frankrijk) en de Hochschule für Musik und Theater Hamburg (Duitsland). Tijdens haar masterstudie werkte ze samen met verschillende dansformaties, beeldend kunstenaars en participeerde in enkele kindervoorstellingen in het Théâtre Nouvelle Génération de Lyon.

Haar werk richt zich voornamelijk op hedendaagse muziek met een mengeling van improvisatie, elektronica en film. Naast het uitvoerend musiceren geeft Tamara sinds 2015 piano- en compositieles. Het met plezier leren bespelen van een instrument vindt ze belangrijk maar ook het begrijpen en het zelf creëren van muziek probeert ze mee te geven. Het uitgangspunt van de lessen is altijd dat de leerling zijn of haar eigen muzikale taal kan ontwikkelen.

 

Johan: klarinet

Johan Naus (1987) begon zijn studie in Maastricht en vervolgde zijn opleiding aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn masterstudie Cum Laude afrondde.
 Op 22-jarige leeftijd werd Johan solo-klarinettist van het Limburgs Symfonie Orkest te Maastricht, tegenwoordig Philharmonie Zuidnederland. Sinds 2016 is Johan solo-klarinettist bij het Orkest van het Oosten.
Als solist trad Johan op met het Limburgs Symfonie Orkest,  philharmonie zuidnederland en het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest.
Johan is vast lid van Ensemble88, dat zich toelegt op de hedendaagse kamermuziek. Als remplaçant speelt Johan in diverse orkesten, waaronder het Residentie Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Met dit laatste orkest ging hij op tournee door Europa.

 

Linda: dwarsfluit

Na het afronden van haar Conservatoriumopleiding in Nederland heeft Linda haar studie voortgezet aan de Royal Academy of Music in Londen. Hier heeft zij lessen gevolgd bij topfluitisten en de kennis die ze hier heeft opgedaan wil ze nu graag overbrengen op haar eigen leerlingen. In haar lessen besteedt Linda vooral veel tijd aan klankvorming, techniek en interpretatie. Plezier in de les staat voorop en ze vindt het dan ook erg belangrijk dat de leerling muziek speelt die hij/zij mooi vindt. Ze hoopt de leerlingen een goede basis aan te leren waardoor zij hun hele leven plezier zullen hebben van muziek maken.
Naast lesgeven speelt ze regelmatig in verschillende orkesten zoals Het Gelders Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Philharmonie ZuidNederland. Ook maakt ze onderdeel uit van rebellencollectief Pynarello. Meer informatie over haar vind je op: www.lindaspeulman.com.

 

Sander Waamelink: koperen blaasinstrumenten

Sander Waamelink docent t2muziek

Sander Waamelink heeft als dirigent én trompettist vele jaren ervaring in zeer wisselende muzikale omgevingen. Als trompettist is hij o.a. verbonden (geweest) aan zijn eigen koperensemble, Symphonic Friends (projectorkest) en de KGB band. Als dirigent is zijn achtergrond nog gevarieerder want dit loopt van Harmonie naar Showband en naar Big Bands. Een van zijn mooiste ervaringen en wapenfeiten is wel het leiden van het Europees Jeugd Orkest in 2009. Al meer dan 30 jaar probeert Sander om zijn leerlingen, zowel jong als oud, op verschillende koperblaasinstrumenten, enthousiasme voor muziek en muzikaliteit bij te brengen. Zijn motto: "Music is the strongest form of magic"

 

Niek Meijer: melodisch slagwerk en drums

Niek Meijer zit op dit moment in zijn vierde jaar van het conservatorium, waar hij de jazz en pop opleiding volgt. Zijn hoofdvak is percussie bij de docent André Groen. Daarnaast volgt hij  minors in drums en klassiek slagwerk.
Niek is ooit begonnen met drum- en slagwerkles op de lokale muziekschool. Hij heeft onder andere bij het Jeugdorkest Nederland gespeeld en het NSO. Later heeft hij pas de switch gemaakt naar lichte percussie, Latin specifiek. Daarom bespeelt hij een hele range aan slagwerkinstrumenten: Cubaans, waaronder conga's, bongo, timbales, in mindere mate Braziliaans, en een hele rits aan kleiner slagwerk, maar ook klassiek en melodisch slagwerk (mallets) en de drums.  

 

Simon de Jong: zang, gitaar, koordirectie

Simon (1955) studeerde in 1982 af aan het Conservatorium te Zwolle in de richting schoolmuziek B.
Al tijdens zijn opleiding begon hij als muziekdocent. Vanaf 1992 werkte hij als Head of Music op diverse middelbare scholen in Nieuw Zeeland en Engeland, en vervolgens als Ensemble Development Manager bij de muzieksector van de provinciale overheid, in Somerset (Engeland).
Sinds zijn afstuderen dirigeerde hij diverse koren en orkesten, was hij musical director van diverse musical- en theaterproducties en verzorgde hij zanglessen en koorscholing. Ook organiseerde hij vele muziekprojecten op basis- en middelbare scholen.
Naast zijn lessen bij T2muziek heeft Simon diverse (kerk)koren onder zijn muzikale hoede en geeft hij les als muziekdocent aan Rivers International School Arnhem. 

Annette Veltkamp: viool, piano, keyboard en klavecimbel

Annette (1962) heeft viool en clavecimbel gestudeerd aan het Arnhems Conservatorium. In 1989 studeerde ze af.
In Nieuw Zeeland en Engeland was ze verbonden aan een instelling voor muziekonderwijs op middelbare- en basisscholen en was aldus werkzaam als docent viool, altviool, piano, keyboard en klavecimbel. Zowel privé als op middelbare- en basisscholen coachte ze bovendien jeugdorkesten en kamermuziekensembles. Daarnaast was ze freelance violist en pianist bij diverse ensembles. Verder ontwikkelde ze een programma voor het geven van klassikale vioollessen.
Naast haar lessen bij T2muziek begeleidt Annette  diverse koren als pianist/organist.

 


.