Docenten

De naam T2 staat voor team van 2. Het team bestaat uit Simon de Jong en Annette Veltkamp. Wij hebben 15 jaar lesgegeven in Nieuw-Zeeland (Christchurch) en Engeland (Londen en Somerset). Het lesgeven in het buitenland heeft ons niet alleen veel inspiratie gegeven, maar heeft ons ook veel geleerd over de muzikale mogelijkheden van het individu en mogelijkheden om muziek in het dagelijks onderwijs te integreren.

Ons oorspronkelijke team is inmiddels aangevuld met enkele parttime freelance docenten.

Tamara Laverman: piano

Tamara begon haar pianostudie aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. . Daarnaast volgde ze compositielessen. Na haar Bachelor te hebben afgerond, vervolgde ze haar studie met een interdisciplinaire master in een Europese setting: CoPeCo (Contemporary Performance and Composition). Hiervoor studeerde ze aan de Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Tallinn (Estland), Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (Zweden), Conservatoire National Superieur Musique et Danse de Lyon (Frankrijk) en de Hochschule für Musik und Theater Hamburg (Duitsland). Tijdens haar masterstudie werkte ze samen met verschillende dansformaties, beeldend kunstenaars en participeerde ze in enkele kindervoorstellingen in het Théâtre Nouvelle Génération de Lyon.

Haar werk richt zich voornamelijk op hedendaagse muziek met een mengeling van improvisatie, elektronica en film. Naast het uitvoerend musiceren geeft Tamara sinds 2015 piano- en compositieles. Het met plezier leren bespelen van een instrument vindt ze belangrijk maar ook het begrijpen en het zelf creëren van muziek probeert ze mee te geven. Het uitgangspunt van de lessen is altijd dat de leerling zijn of haar eigen muzikale taal kan ontwikkelen.

Assad Bahari: piano

Assad ontwikkelde op jonge leeftijd een sterke interesse in het spelen van de piano. Hij behaalde zijn piano-examens via het ABRSM bij T2 en werkt momenteel aan het behalen van zijn LRSM-certificaat. Tegelijkertijd met zijn pianostudies had Assad zich toegelegd op een andere discipline en behaalde hij een masterdiploma aan de TU Eindhoven in Electro-Optical Communication. Hoewel Assad van een breed scala aan muzikale onderwerpen kan genieten, ligt zijn focus voornamelijk op improvisatie, jazz, en klassiek romantische muziek. Sinds zijn tienerjaren heeft hij verschillende koren en groepen begeleid op diverse locaties. Sinds 2019 deelt hij zijn passie door pianolessen te geven.

 

Isabelle Haverkort: dwarsfluit

Isabelle (1996) floot haar eerste noten toen ze zeven was en de dwarsfluit is sindsdien niet meer weg te denken uit haar leven. Tijdens haar jeugd speelde ze bij harmonieorkest Apollo Goor en het Twents Jeugd Symfonie Orkest, waaraan zij mooie herinneringen aan concerten en tournees overhield. Eind juni 2022 rondde Isabella de Master of Music Performance af bij Aldo Baerten aan het HKU Utrechts Conservatorium. Tijdens deze master speelde ze natuurlijk veel fluit, maar verdiepte zij zich ook in de traverso (houten voorloper van de moderne dwarsfluit) en de piccolo. Die verbreding vond ze erg leuk! Naast haar studie organiseert ze concerten bij het IN DOORS Chamber Music Festival in Twente en geeft ze dwarsfluitles in Nordhorn (Duitsland) en sinds kort ook bij T2muziek.

Casper: saxofoon

Casper studeerde klassiek saxofoon aan het Utrechts Conservatorium waar hij Cum Laude afstudeerde. Daarnaast studeerde hij HaFa-directie aan het conservatorium van Amsterdam.
Als uitvoerend muzikant maakte Casper lang deel uit van saxofoonkwartet L’Imprévu. Dit kwartet won in 1996 “de Vriendenkrans”, toegekend door de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Concertgebouw Orkest.
Momenteel is hij werkzaam bij het Kunstencentrum Het Klooster in Woerden waar hij naast saxofoondocent ook verbonden is als dirigent van een tweetal orkesten en de Big Band.
Bij verschillende verenigingen is hij werkzaam als dirigent en saxofoondocent. Als dirigent bij Kunst en Vriendschap in Zoetermeer en bij de Koninklijke Harmonie Doorn. Bij beide verenigingen is Casper ook saxofoondocent. Tevens is hij docent bij muziekvereniging Linfano in Linschoten, Ons Genoegen in Amerogen, De Eendracht in Renkum en sinds 2021 ook bij T2 Muziek.

Sander Waamelink: koperen blaasinstrumenten

Sander Waamelink docent t2muziek

Sander heeft als dirigent én trompettist vele jaren ervaring in zeer wisselende muzikale omgevingen. Als trompettist is hij o.a. verbonden (geweest) aan zijn eigen koperensemble, Symphonic Friends (projectorkest) en de KGBband. Als dirigent is zijn achtergrond nog gevarieerder want dit loopt van Harmonie naar Showband en naar Big Bands. Een van zijn mooiste ervaringen en wapenfeiten is wel het leiden van het Europees Jeugd Orkest in 2009.
Al meer dan 30 jaar probeert Sander om zijn leerlingen, zowel jong als oud, op verschillende koperblaasinstrumenten, enthousiasme voor muziek en muzikaliteit bij te brengen. Zijn motto: 'Music is the strongest form of magic'.

 

Robin: zangles

Robin (1994) komt uit een muzikaal huis waarvan de muren klassieke muziek ademen. Van jongs af aan zong zij in kinderkoortjes en later in het tiener ensemble ‘Emerald’, waarna het tijd werd haar vleugels te spreiden en op eigen ontdekkingsreis naar de muziek te gaan. Ze begon in 2015 haar studie Klassiek Zang aan het Utrechts Conservatorium bij Karin van der Poel en ronde deze in 2020 af.
Inmiddels heeft Robin een brede muzikale interesse laten zien; ze startte de Middeleeuwse Folk Band Imbue waarbij ze naast leadzangeres de rol van artistiek leider vervulde, en zingt in de Keltische folk groep Kindleheart. Ook zingt ze sinds dit jaar in Scalam ad Caelum; een Middeleeuws vocaal trio dat Gregoriaans en polyfone muziek van voor 1500 zingt.
Voddemoêr is Robin’s nieuwste band, waarmee ze onze Nederlandse folktraditie onder het stof vandaan haalt en op een nieuwe, frisse manier presenteert.
In een zangles vind Robin het belangrijk dat je je op je gemakt voelt zodat je de ruimte voelt om je stem te ontdekken.

Niek Meijer: melodisch slagwerk en drums

Niek Meijer zit op dit moment in zijn vierde jaar van het conservatorium, waar hij de jazz en pop opleiding volgt. Zijn hoofdvak is percussie bij de docent André Groen. Daarnaast volgt hij  minors in drums en klassiek slagwerk.
Niek is ooit begonnen met drum- en slagwerkles op de lokale muziekschool. Hij heeft onder andere bij het Jeugdorkest Nederland gespeeld en het NSO. Later heeft hij pas de switch gemaakt naar lichte percussie, Latin specifiek. Daarom bespeelt hij een hele range aan slagwerkinstrumenten: Cubaans, waaronder conga's, bongo, timbales, in mindere mate Braziliaans, en een hele rits aan kleiner slagwerk, maar ook klassiek en melodisch slagwerk (mallets) en de drums.  

 

Annelies Rijk: viool en cursus Muziek op Schoot

Na het VWO ging Annelies naar het Rotterdams Conservatorim. Als hoofdvak studeerde ze (alt)viool. Als bijvak studeerde ze piano en ze volgde de minor zang aan het Konninklijk Conservatorium Den Haag. In 2016 heeft zij de conservatoriumopleiding cum laude afgerond met een eindexamenconcert. Ze werd toegelaten tot de Master viool en Master altviool. Tijdens haar studie en werk ontdekte ze haar passie voor educatie. Ze volgde enige tijd de deeltijd PABO maar besloot dat ze vooral muziekles wilde geven. Ze geeft vioolles en volgde een opleiding Muziek op Schoot. Daarnaast werkt ze als uitvoerend violiste en altvioliste in diverse orkesten en ensembles. 

 

Simon de Jong: zang, gitaar, koordirectie

Simon (1955) studeerde in 1982 af aan het Conservatorium te Zwolle in de richting schoolmuziek B.
Al tijdens zijn opleiding begon hij als muziekdocent. Vanaf 1992 werkte hij als Head of Music op diverse middelbare scholen in Nieuw Zeeland en Engeland, en vervolgens als Ensemble Development Manager bij de muzieksector van de provinciale overheid, in Somerset (Engeland).
Sinds zijn afstuderen dirigeerde hij diverse koren en orkesten, was hij musical director van diverse musical- en theaterproducties en verzorgde hij zanglessen en koorscholing. Ook organiseerde hij vele muziekprojecten in het basis- en middelbare onderwijs.
Naast zijn lessen bij T2muziek heeft Simon diverse (kerk)koren onder zijn muzikale hoede en geeft hij les als muziekdocent aan Rivers International School Arnhem. 

Annette Veltkamp: viool, piano, keyboard en klavecimbel

Annette (1962) heeft viool en clavecimbel gestudeerd aan het Arnhems Conservatorium. In 1989 studeerde ze af.
In Nieuw Zeeland en Engeland was ze verbonden aan een instelling voor muziekonderwijs op middelbare scholen en basisscholen en was aldus werkzaam als docent viool, altviool, piano, keyboard en klavecimbel. Zowel privé als op middelbare- en basisscholen coachte ze bovendien jeugdorkesten en kamermuziekensembles. Daarnaast was ze freelance violist en pianist bij diverse ensembles. Verder ontwikkelde ze een programma voor het geven van klassikale vioollessen.
Naast haar lessen bij T2muziek begeleidt Annette  diverse koren als pianist/organist.

 


.