Docenten

De naam T2 staat voor team van 2. Het team bestaat uit Simon de Jong en Annette Veltkamp. Wij hebben 15 jaar lesgegeven in Nieuw-Zeeland (Christchurch) en Engeland (Londen en Somerset). Het lesgeven in het buitenland heeft ons niet alleen veel inspiratie gegeven, maar heeft ons ook veel geleerd over de muzikale mogelijkheden van het individu en mogelijkheden om muziek in het dagelijks onderwijs te integreren.

Ons oorspronkelijke team is inmiddels aangevuld met enkele parttime freelance docenten.

Simon de Jong: zang, gitaar, koordirectie

Simon (1955) studeerde in 1982 af aan het Conservatorium te Zwolle in de richting schoolmuziek B.
Al tijdens zijn opleiding begon hij als muziekdocent. Vanaf 1992 werkte hij als Head of Music op diverse middelbare scholen in Nieuw Zeeland en Engeland, en vervolgens als Ensemble Development Manager bij de muzieksector van de provinciale overheid, in Somerset (Engeland).
Sinds zijn afstuderen dirigeerde hij diverse koren en orkesten, was hij musical director van diverse musical- en theaterproducties en verzorgde hij zanglessen en koorscholing. Ook organiseerde hij vele muziekprojecten op basis- en middelbare scholen.
Naast zijn lessen bij T2muziek heeft Simon diverse (kerk)koren onder zijn muzikale hoede en geeft hij les als muziekdocent aan Arnhem International School. 

Annette Veltkamp: viool, piano, keyboard en clavecimbel

Annette (1962) heeft viool en clavecimbel gestudeerd aan het Arnhems Conservatorium. In 1989 studeerde ze af.
In Nieuw Zeeland en Engeland was ze verbonden aan een instelling voor muziekonderwijs op middelbare- en basisscholen en was aldus werkzaam als docent  viool, altviool, piano, keyboard en clavecimbel. Zowel privé als op middelbare- en basisscholen coachte ze bovendien jeugdorkesten en kamermuziekensembles. Daarnaast was ze freelance violist en pianist bij diverse ensembles. Verder ontwikkelde ze een programma voor het geven van klassikale vioollessen.
Naast haar lessen bij T2muziek begeleidt Annette  diverse koren als pianist/organist.

 

Sander Waamelink: koperen blaasinstrumenten

Sander Waamelink docent t2muziek

Sander Waamelink heeft als dirigent én trompettist vele jaren ervaring in zeer wisselende muzikale omgevingen. Als trompettist is hij o.a. verbonden (geweest) aan zijn eigen koperensemble, Symphonic Friends (projectorkest) en de KGB band. Als dirigent is zijn achtergrond nog gevarieerder want dit loopt van Harmonie naar Showband en naar Big Bands. Een van zijn mooiste ervaringen en wapenfeiten is wel het leiden van het Europees Jeugd Orkest in 2009. Al meer dan 30 jaar probeert Sander om zijn leerlingen, zowel jong als oud, op verschillende koperblaasinstrumenten, enthousiasme voor muziek en muzikaliteit bij te brengen. Zijn motto: "Music is the strongest form of magic"

 

Niek Meijer: melodisch slagwerk en drums

Niek Meijer zit op dit moment in zijn vierde jaar van het conservatorium, waar hij de jazz en pop opleiding volgt. Zijn hoofdvak is percussie bij de docent André Groen. Daarnaast volgt hij  minors in drums en klassiek slagwerk.
Niek is ooit begonnen met drum- en slagwerkles op de lokale muziekschool. Hij heeft onder andere bij het Jeugdorkest Nederland gespeeld en het NSO. Later heeft hij pas de switch gemaakt naar lichte percussie, Latin specifiek. Daarom bespeelt hij een hele range aan slagwerkinstrumenten: Cubaans, waaronder conga's, bongo, timbales, in mindere mate Braziliaans, en een hele rits aan kleiner slagwerk, maar ook klassiek en melodisch slagwerk (mallets) en de drums.  

 

Nicolaï Fedder: saxofoon, dwarsfluit en klarinet

Nicolai Fedder (1989) groeide op in het zuiden van Duitsland. Als 8-jarige begon zijn ‘muzikale carriere’ op de piano. Hij speelde klassiek en ontwikkelde een interesse in jazzmuziek. Op zijn 16e stapte hij over op saxofoon.
Gedurende zijn middelbareschooltijd deed hij veel ervaring op in Big Bands, kleine jazz ensembles, theaterstukken en musicals. Na zijn examen werkte hij een jaar op een lokale muziekschool in Potsdam en begon daar zijn studie aan het “Institute for Contemporary and Popular Music”.
Op zoek naar een nieuwe uitdaging zette hij zijn studie na twee jaar voort in Arnhem op ArtEZ (Jazz&Pop). In Arnhem speelt hij in verschillende bands en orkesten die hij deels zelf heeft opgericht.
Wat betreft de muziek is Nicolai behoorlijk divers ingesteld. Zijn genres  houden zowel jazz, vrije en experimentele muziek in alsook pop, rock hip hop en meer.
Ook als instrumentalist heeft hij een hoop te bieden op zowel saxofoon en klarinet als dwarsfluit en toetsen.
Sinds twee jaar geeft Nicolai met veel enthousiasme muziekles op verschillende plekken in Arnhem en omgeving. Meer informatie is te vinden op zijn website: www.nicolaifedder.com

Docenten T2muziek

Foto bovenaan pagina. Van links naar rechts: Simon, Annette, Nicolai, Niek en Simon.


.