Muziekles bij T2muziek

Iedereen die een instrument wil leren spelen, wil leren zingen of meer over muziektheorie wil weten, kan bij T2muziek terecht. Daarnaast kun je ook samen zingen of musiceren  in een orkest of koor.

Bij T2 muziek kun je op bijna ieder instrument les krijgen. Zie overzicht instrumenten. Verder geven wij zangles, muziektheorie en kun je lessen volgen als leerling bij het leerlingenorkest.

Je kunt op ieder moment in het jaar met de lessen beginnen. Het is mogelijk om een eerste gratis proefles te volgen op het instrument van je keuze. Het instrument voor deze les kun je van ons lenen. Boeken worden in overleg aangeschaft of je neemt je eigen boeken mee.  Onze motto: is kwaliteit met passie en plezier en dat vind je terug in onze werkwijze.

De lessen worden gegeven op 2 locaties: in de lesstudio aan de Pannekoeklaan in Heelsum en in een leslokaal in de voormalige Albert Schweizer basisschool in Renkum, ingang Korenbloemstraat. Voor adresgegevens, zie contact.

Samenspel en optredens

We hebben, in samenwerking met Heelsums Harmonie, nu ook een leerlingenorkest in ons programma: samenspelen en optreden zijn geweldige ervaringen voor (jonge) muzikanten.De gevorderde blaas- en slagwerkleerlingen stromen in bij het 'grote'orkest van Heelsums Harmonie, gevorderde strijkers kunnen mee gaan spelen in het orkest Symphonic Friends, waat T2muziek ook mee samenwerkt.  

Diplomering

Leerlingen zang, viool, altviool, piano en gitaar hebben de mogelijkheid om onder begeleiding van T2muziek een examen af te leggen  bij het internationaal erkende Engelse instituut Associated Board of Royal Schools of Music (ABRSM). Naast het voorspelen van een aantal stukken op je instrument worden solfègevaardigheden en theoretische kennis getest. Er zijn examens op verschillende niveaus: graad 1 – 8. Wanneer het examen met goed gevolg wordt afgelegd, ontvangt de leerling een certificaat dat in vele landen ter wereld wordt erkend ( o.a. Australië, India, Verenigde Staten en Groot Britannië).
Elk jaar doet een aantal leerlingen van T2muziek (ca 20% van het totale leerlingenbestand) examen op zijn/haar instrument.
Voor meer inlichtingen, vraag Annette of Simon of kijk op de site van de ABRSM

Muziekles voor Renkum, Heelsum, Oosterbeek, Wolfheze, Doorwerth en Heveadorp

Muziekschool T2 vervult een regionale functie. Wij geven muziekles aan leerlingen uit Renkum, Heelsum, Oosterbeek, Wolfheze, Heveadorp, Doorwerth, maar ook van buiten de gemeente Renkum trekken wij leerlingen aan.

Leerlingen over T2 muziek:

Assad: 10 Jaar geleden kwam ik voor het eerst bij T2muziek voor een kennismaking en ik had het bekende lied ‘’O Sole Mio’’ op piano voorbereid om voor te spelen, zodat Annette Veltkamp mijn niveau kon bepalen. Snel na mijn eerste bij T2 was ik begonnen met het voorbereiden voor het ABRSM examen graad 4.
De lessen van T2 in combinatie met de ABRSM examens hielpen mij om gericht te leren op specifieke muzikale aspecten. Ik heb namelijk niet alleen geleerd hoe je ‘’mooi’’ moet piano spelen, maar juist ook veel theorie die ik nu zelf kan toepassen op mijn eigen pianospel. Nadat ik eenmaal graad 8 had afgerond was ik niet alleen in staat om relatief lastige stukken te spelen maar ook verschillende stijlen en muzikale elementen te herkennen of zelf te improviseren. Het verschil in niveau kwam elk jaar duidelijker naar voren. Tien jaar geleden speelde ik simpele stukken zoals O Sole mio, terwijl ik nu bezig ben met grote concertstukken zoals de Ballade No.1 van Chopin.