Het Heelsums Gelegenheids Koor

Het GelegenheidsKoor is een projectkoor voor volwassenen met doorgaans zo'n twee projecten per jaar: rondom kerst en in het voorjaar. Het projectkoor is ideaal voor zangliefhebbers uit Renkum en omgeving die graag af en toe enthousiast en intensief willen oefenen en optreden maar geen deel uit willen maken van een wekelijks koor.

Zangervaring is niet nodig. Maar omdat het programma in korte tijd wordt ingestudeerd en uitgevoerd, is zelfwerkzaamheid een vereiste. Om thuisstudie te vergemakkelijken krijgen leden geluidsfiles toegestuurd van de te leren nummers. Het repertoire is zeer verschillend: van musical tot Afrikaanse vrijheids liederen en klassiek repertoire. Het Gelegenheidskoor oefent doorgaans zo'n 5 keer per project afwisselend op de zondagmiddag of avond. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. 

Tweede voorjaarsproject 2019

Het HGK is uitgenodigd om op zaterdag 18 mei een aantal  vlotte/leuke  liederen te zingen op de jaarlijkse wijnmarkt van de Lions Oosterbeek Renkum. Deze wijnmarkt van Henri Bloem  wordt gehouden op boerderij de Boschhoeve in wolfheze van 17.00 – 20.00 uur.

Dit keer zingen we wereldse muziek i.p.v. de religieuze muziek die we meestal zingen. Afhankelijk van het aantal leden dat mee komt zingen, wordt gedacht aan Sentimental Journey, Pastime ( uit de 16 e eeuw) , een Engels ( en als mogelijk) Frans wijn lied uit de 15 e eeuw , een Spaans lied over water (ook 15 e eeuw)  , canons Schubert etc.

Tijdens de wijnmarkt wordt ook opgetreden door de Drumband en/ of Eendracht en door (groepjes) leerlingen van T2muziek.

Uitvoering

Het optreden vindt plaats op zaterdag 18 mei van 17.00 – 20.00 uur (in 2 of 3  blokken van ongeveer 20 minuten) op De Boschhoeve in Wolfheze.

 

Repertoire

1: Tourdion 15 e eeuw engels evt frans

2: Pastime  16 e eeuw engels

3: Wilkommen ,  lieber schoner Mai canon Schubert

4: Der Schnee zerinnt canon Schubert

5: Sentimental Journey

6: Pasael Aqua

etc.

Repetities

Het koor oefent op de volgende dagen en tijden:

  • Zondag 5 mei               14:00 - 16:30 uur (kapel ONO) te bevestigen,
  • Zaterdag 11 mei          10:30 - 12:30 uur (kapel ONO) te bevestigen,
  • Zaterdag 18 mei          11:30 - 12:30 uur (kapel ONO) te bevestigen

 

Kosten

De kosten bedragen € 30.00  per koorlid. Eenieder die meezingt krijgt een digitale factuur van T2muziek.

Aanmelden

Meld je aan via info@t2muziek.nl Wanneer je dat van jezelf weet, graag aangeven welke zangstem je hebt (bas, tenor, alt, sopraan).

 

 

 

 

Foto's Kerstproject 2018

Klik op een van onderstaande foto's en blader door het album.


Repetities

 

Optreden Oranje Nassau's Oord

 

Optreden kerstconcert Doelum

 

Optreden Volkskerstzang Heelsum

 

Optreden Doelum Live

 

Optreden muziektent Heelsum