Het Heelsums Gelegenheids Koor

Het GelegenheidsKoor is een projectkoor voor volwassenen met 2 projecten per jaar: rondom kerst en in het voorjaar. Het projectkoor is ideaal voor mensen uit Renkum en omgeving die graag samen zingen, maar geen zin of gelegenheid hebben om iedere week te oefenen.

Zangervaring is niet nodig. Maar omdat het programma in korte tijd wordt ingestudeerd en uitgevoerd, is zelfwerkzaamheid een vereiste. Om thuisstudie te vergemakkelijken krijgen leden geluidsfiles toegestuurd van de te leren nummers. Het repertoire is zeer verschillend: van musical tot Afrikaanse vrijheids liederen en klassiek repertoire. Het Gelegenheidskoor oefent doorgaans zo'n 5 keer per project afwisselend op de zondagmiddag of avond. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. 

Voorjaarsproject 2019

Het HGK is uitgenodigd  om als kernkoor mee te zingen in een vooravondliedviering in de Vloedschuur te Heteren. Wij studeren een programma in en andere zangers (van koren) uit de Betuwe en regio Wageningen/Oosterbeek worden uitgenodigd om op 30 maart  ’s middags mee te komen repeteren voor de zangdienst ’s avonds.  Verder staan er nog uitvoeringen gepland bij verpleeghuis Oranje Nassau's Oord en in de RK kerk te Heelsum. Dit laatste onder voorbehoud want het is mogelijk dat de RK kerk niet gebruikt kan worden i.v.m. dakreperatie. In dat geval zoeken we een alternatief.

Het HGK zal drie keer optreden. De optredens staan gepland voor:

  1. Zaterdag 30 maart in de Vloedschuur
  2. Zondag 31 maart bij Oranje Nassau's Oord (nog te bevestigen)
  3. Zondag 14 april in de katholiek kerk in Heelsum (onder voorbehoud)

 

Repertoire

Thema : Bach, Franck en Vogel

 

1: Psalm 150 C. Franck

2: Bach twee koralen

3: Kyrie en Gloria uit de mis van Willem Vogel

4: Gloria Taize,

5: nog te bevestigen,

6: nog te bevestigen,

 

Repetities

Het koor repeteert op zondag 24 februari en alle zondagen in maart (behalve 3 maart, ivm voorjaarsvakantie). Ook is er een korte stemmenrepetitie op een zaterdag. Daarnaast is er een repetietiemiddag op zaterdag 30 maart die afgesloten wordt met de uitvoering in de Vloedschuur. De repetitietijden zijn wisselend op zondagmiddag of -avond.

> Download het overzicht van alle repetitiedata, -tijden en locaties plus alle informatie over de optredens.

Kosten

De kosten bedragen € 60.00  per koorlid. Eenieder die meezingt krijgt een digitale factuur van T2muziek.

Aanmelden

Meld je aan via info@t2muziek.nl Wanneer je dat van jezelf weet, graag aangeven welke zangstem je hebt (bas, tenor, alt, sopraan).

 

 

 

 

Foto's Kerstproject 2018

Klik op een van onderstaande foto's en blader door het album.


Repetities

 

Optreden Oranje Nassau's Oord

 

Optreden kerstconcert Doelum

 

Optreden Volkskerstzang Heelsum

 

Optreden Doelum Live

 

Optreden muziektent Heelsum