Het Heelsums Gelegenheids Koor

Kerstproject 2022

We zitten weer in de herfst en kijken ernaar uit om samen te zingen in aanloop naar de Kerst.

Het Gelegenheidskoor heeft dit jaar drie optredens staan. We treden op in Doelum als onderdeel van de maandelijkse zondagmiddag-muziekuitvoeringen. We zingen in de muziektent van Heelsum tijdens de traditionele Carols bij kaarslicht en we zingen op 1e kerstdag 's morgens in de PKN kerkdienst Renkum/Heelsum. 

Dit jaar vinden de repetities plaats op 6 zaterdagochtenden.

Repertoire

Er is gekozen voor een programma met mooie, originele kersnummers. Denk aan Ein Kindlein ist uns heut geborn (Clemens Non papa 1510 -1556), Gaudens in Domino (2st gregoriaans), The Christmas Samba (vlot, swingend),  The crown of roses (een Tsjaikovsky kerstlied), Stillle nacht (eigen arr.), The angel gabriel , O little one sweet, Christmas Lullaby, See amid the winter's snow en Glorious Kingdom. Deze lijst is onder voorbehoud en wordt mede bepaald door het aantal inschrijvingen en de samenstelling van de groep.
Het repertoire is hetzelfde als vorig jaar. Toen zijn alle concerten vanwege corona afgelast. 

Repetitietijden

  • Zaterdag 12 november van 11.00 - 13.00 uur
  • Zaterdag 19 november van 11.00 - 13.00 uur
  • Zaterdag 26 november van 11.00 - 13.00 uur
  • Zaterdag  3 december van 11.00 - 13.00 uur
  • Zaterdag 10 december van 11.00 - 13.00 uur
  • Zaterdag 17 december van 11.00 - 13.00 uur

Optredens

  • Zondagmiddag 18 december in Doelum van 14.30 tot 17.00 uur (inzingen en concert)
  • Donderdagavond 22 december in De Muziektent Heelsum van 18.00 - 20.00 uur. (inzingen en concert)
  • Zondagochend 25 december 1e kerstdag in PKN-kerk In Renkum/ Heelsum, waarschijnlijk 8.45 -11.15/11.30 uur (inzingen en kerkdienst met optreden)

Repetitie locatie

De repetitielocatie is weer de voormalige Alberst Schweitzer School, Goudsbloemstraat 2 in Renkum. Let op: De ingang voor T2muziek ligt nu aan de Keijenbergseweg. Daar zijn diverse toegangshekjes en het hek dat het dichtst bij de kruising met de Waterweg ligt is het toegangshek voor T2muziek. Vervolgens steek je het plein recht over en neem je de zij-ingang van het gebouw.

Kan iedereen meedoen?

Zangervaring is niet nodig, maar het is wel erg handig als je wijs kunt houden. Omdat het programma in korte tiijd wordt ingestudeerd en uitgevoerd is het nodig dat je thuis oefent. Naast bladmuziek worden geluidsfiles toegestuurd om thuis te beluisteren. 

Kosten

De kosten bedragen € 75,- per persoon. Na aanmelding krijg je in november een digitale factuur van T2muziek. 

Inschrijven

Voor meer informatie en om je in te schrijven stuur een mail naar heelsumsgelegenheidskoor@gmail.com. Als je jezelf aanmeldt, geef dan ook even door tot welke stemgroep je behoort (sopranen, alten, tenoren of bassen). Als je dat nog niet weet, dan is dat geen probleem, dat zien we te zijner tijd wel.

De bladmuziek wordt naar je toegestuurd via de mail.

Corona

Wij volgen uiteraard de actuele coronaregels na, wat ondermeer inhoudt dat wij goed ventileren en dat er alleen toegang is met QR-code. Daarnaast houden we ruime afstand tussen de koorleden tijdens het oefenen en neemt iedereen voor zichzelf drinken mee voor in de pauze, om op de eigen stoel te nuttigen.

 

Kerstproject 2022

Samen oefenen o.l.v. dirigent Simon de Jong en pianiste Annette Veltkamp:


Foto's Kerstproject 2019

Klik op een van onderstaande foto's en blader door het album.

Optreden bij Klassiek op Zondag in Doelum

 

Optreden bij KBO

 

Optreden muziektent Heelsum 

 

Optreden Volkskerstzang