Cursus Muziek op Schoot

Na de voorjaarsvakantie start T2muziek in de voormalige Albert Schweizer basisschool in Renkum met de cursus ‘Muziek op schoot’. Dit is een speelse manier voor de allerkleinsten om kennis te maken met muziek en beweging. En voor (groot-)ouder en kind een moment om samen plezier te maken.

Iedereen herkent het wel, hoe aandoenlijk blij en enthousiast kinderen kunnen reageren op muziek. Meewiebelen, in de handjes klappen, puur plezier; het is een prachtig gezicht en het maakt de cursus Muziek op Schoot tot een hoogtepuntje in de week met veel inspiratie om ook thuis samen pret te maken met muziek.

De lessen worden gegeven door Annelies Rijk (27) uit Heelsum. Voor wie het concept nog niet kent, legt Rijk uit: “Bij Muziek op Schoot zitten we in een kring en ga je samen met je (klein)kind liedjes zingen, bewegen op muziek, met eenvoudige instrumenten spelen en muziekspelletjes doen. Je maakt samen plezier, je doet nieuwe ideeën op en leert allerlei vrolijke liedjes en ook liedjes voor bepaalde situaties, zoals troostliedjes of een liedje bij het tandenpoetsen.”
“Samen plezier maken met muziek verrijkt de band met je (klein)kind”, zegt Rijk. “Muziek heeft bovendien een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind wat betreft taal, waarneming en op sociaal-emotioneel vlak.”

De cursus van vijf bijeenkomsten vindt plaats op donderdagochtend in een groep van maximaal acht volwassenen met kind. Kinderen vanaf 8 maanden t/m 3 jaar zijn welkom.

Docent
Rijk is een veelzijdig musicus. Ze is afgestudeerd als (alt)violiste, zingt en speelt piano en gitaar. Naast optredens als violiste geeft zij vooral muzieklessen. “Ik vind het leuk om met kinderen te werken”, vertelt Rijk enthousiast.  “Ik heb ook een jaar de Pabo gedaan en ontdekte toen dat ik me meer wilde richten op muzieklessen geven. Ik ben vervolgens begonnen met de opleiding Muziek op schoot. Ik vind het mooi om kinderen kennis te laten maken met de diverse aspecten van muziek waarbij het plezier voorop staat.”

Gratis proefles
De cursus vindt wekelijks plaats op woensdagochtend. De eerste les is op 9 maart. De lessen duren 40 minuten en starten om 9.00 uur, Van te voren is er een inloop vanaf 8.45 uur met koffie of thee. Op woensdag 23 februari kan men deelnemen aan een gratis proefles.

De prijs voor de cursus is  € 45,00. Houders van de Gelrepas kunnen flink korting krijgen. Voor meer informatie, zie Muziek op Schoot. U kunt u ook direct aanmelden via info@t2muziek.nl.

 

 

Naar het overzicht