Vivaldi en Bach in Doelum

Zondagmiddag 24 oktober geeft het gelegenheidsensemble Barok aan de Rijn een optreden in Doelum te Renkum. Het hoofdprogramma is Vivaldi’s Vier Jaargetijden met als solist de violist Kees Hilhorst.

Het optreden is het resultaat van een tweedaagse workshop waarin ervaren strijkers elkaar ontmoeten en samen musiceren. Er wordt verwacht dat iedereen zijn partijen kan spelen als de workshop begint. De repetitietijd wordt vooral besteed aan uitvoeringspraktijk en interpretatie. Naast de Vier Jaargetijden worden delen uit de derde orkestsuite van Bach gespeeld.

Annette Veltkamp van de Stichting Klavecimbel in fusion, zal als klavinist het orkest leiden.

Annette: Samen musiceren is voor de meeste musici de kers op de taart van je instrument bespelen. Als je een weekend intensief met elkaar werkt aan mooie muziek en een goed eindresultaat neer kunt zetten is dat een prachtige ervaring die een tijdlang meegaat.

Het optreden is gratis en begint om 15.45 uur in multifunctioneel centrum Doelum, Hogenkampseweg 45 in Renkum. Om 16.45 is het afgelopen.  Familie, vrienden en belangstellenden zijn van harte welkom. In verband met de indeling van de ruimte en corona vragen wij bezoekers zich aan te melden voor zaterdag 24 oktober via infusionklavecimbel@gemail.com

Aan het einde  van het concert is er een collectebus voor vrijwillige donaties.

Naar het overzicht