Leerlingen T2muziek doen mee met Concours

Vijf leerlingen van T2muziek doen mee met het Koninklijk Concertgebouw Concours 2021. Dit Concours is voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud. De leerlingen hebben zich aangemeld met een filmpje waarin ze een muziekstuk naar keuze spelen of zingen.


In het concours zijn alle muziekstijlen welkom: je mocht meedoen met klassieke muziek maar ook met jazz of pop, Turks klassiek of Afrobeat. Alle inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury die elke deelnemer commentaar geeft in de vorm van een Tip en een Top. Of ze nou wel of niet door zijn naar de halve finale; alle deelnemers kunnen meedoen met de (online) workshop op zaterdag 22 mei 2021. Honderd leerlingen kunnen hierbij fysiek aanwezig zijn. Na afloop treden ze samen op.

Thijmen (12 jaar) uit Renkum speelt piano en heeft een filmpje ingezonden waarop hij Pirates of the Carribean speelt. Saartje (9 jaar oud) heeft het liedje Cuckoo gezongen en ingezonden. We vragen Thijmen en Saartje waarom ze meedoen met dit concours. “Ik vind het leuk als mensen zien wat ik kan”, vertelt Thijmen spontaan, en misschien worden mensen wel geïnspireerd om ook piano te gaan spelen.” Uiteraard wil hij ook graag de hoofdprijs van 1000 euro winnen, maar die kans schat hij niet zo hoog in. Saartje hoopt vooral dat ze mag optreden in Amsterdam: “Dat lijkt me heel bijzonder”, zegt ze enthousiast.

Beiden hebben met hulp van ouders erg hun best gedaan om een mooie opname in te sturen. Saartje had het met drie opnames voor elkaar, Thijmen had wel 15 opnames nodig voor hij tevreden was met het resultaat.

Of ze ook een toekomst zien in de muziek? Saartje wel in ieder geval. Ze zou best zangeres willen worden hoewel ze wel te maken heeft met plankenvrees. Het liefst zingt ze in het Nederlands en ze houdt van afwisseling qua muziekstijlen. Thijmen droomt ervan om dierenarts te zijn, maar tijdens de studie zou hij als bijbaantje best graag pianolessen geven. Dan moet hij wel eerst de hoogste graad halen qua piano-examens, vertelt hij erbij.

De winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours krijgt een cheque van 1000 euro voor zijn of haar muzikale ontwikkeling en mag optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Uitslag
Zojuist kwam het bericht binnen dat geen van de leerlingen van T2 door is naar de volgende ronde . Annette Veltkamp van T2muziek: “De concurrentie uit de Randstad is groot met kinderen die al vanaf hun 3e jaar intensief les hebben en oefenen. Maar het is voor het leerproces heel goed geweest dat ze mee gedaan hebben. Ik ben trots op ze!”

 

Naar het overzicht

  • Leerlingen T2muziek doen mee met Concours