Zingen mag weer zonder 'de anderhalve meter'

Bericht van Koornetwerk Nederland:

Met ingang van 25 september 2021 mag er weer gezongen worden zonder de anderhalve meter afstand te bewaren. Op die dag gaat er een streep door de bekendste coronamaatregel in Nederland. Maar als een koor zich veiliger voelt mét die anderhalve meter, kan het er ook voor kiezen om die te handhaven: het kabinet stelt dat het verstandig blijft om elkaar de ruimte te geven.

Voor veel koren gaat hiermee wel een grote wens in vervulling. Zingen op anderhalve meter afstand is voor veel zangers lastig omdat ze niet zonder de steun kunnen van hun buurman of buurvrouw. Bovendien is het schrappen van de afstandsregel voor de grotere koren goed nieuws omdat zij nu ook weer voltallig aan de slag kunnen in hun vertrouwde repetitielokaal.

Koornetwerk Nederland is blij met het kabinetsbesluit. Tegelijkertijd realiseren we ons dat sommige koren nog huiverig zullen zijn om de anderhalve meter los te laten.  

Uiteraard gaat Koornetwerk Nederland het protocol voor koren actualiseren en afstemmen op de nieuwe situatie per 25 september. Daar gaan we mee aan de slag nadat de Tweede Kamer gedebatteerd heeft over de versoepelingen die het kabinet nu wil nemen. Het is immers niet uitgesloten dat het debat hier en daar nog tot aanpassingen kan leiden.

In het aangepaste protocol zetten we ook op een rij welke mogelijkheden koren hebben om na 25 september veilig te repeteren. Tot die datum vragen we koren om het huidige protocol (versie 26 juni) te blijven gebruiken.

Naar het overzicht

  • Zingen mag weer zonder 'de anderhalve meter'