Werkwijze

Kwaliteit met passie en plezier, dit is waar muziekschool T2 voor staat. Het beste halen uit elke leerling met muziek die hij of zij het liefst speelt of zingt.

Elke nieuwe leerling krijgt een gratis proefles aangeboden. Zo kunnen we alvast kennismaken met elkaar en afspreken hoe we de lessen gaan aanpakken.

Open lessen

Al onze lessen zijn open: ouders, opa's, oma's en belangstellende vrienden en vriendinnen kunnen altijd meekomen om te luisteren en kijken wat je al kunt. Muzikale vrienden en vriendinnen kunnen meekomen om samen een stukje voor bijvoorbeeld school, kerk of vriendenfeest in te studeren. 

Een paar keer per jaar organiseren wij voorspeelbijeenkomsten. Leerlingen die dat willen, kunnen hun vorderingen laten zien aan hun ouders of andere belangstellenden.

Samenspel en optreden

Er is volop gelegenheid op te treden als je dat wilt: wij nemen leerlingen mee de wereld in.

Voor jongeren hebben wij  in samenwerking met de Heelsums Harmonie, een leerlingenorkest in ons programma: samenspelen en optreden zijn geweldige ervaringen voor (jonge) muzikanten.

De gevorderde blaas- en slagwerkleerlingen stromen in bij het 'grote'orkest van de Heelsums Harmonie. Gevorderde strijkers kunnen mee gaan spelen in het orkest Symphonic Friends, waar T2muziek ook mee samenwerkt. Volwassenen kunnen meedoen aan samenspelbijeenkomsten.

Examens

Als je echt goed wilt worden of je wilt gewoon een extra uitdaging dan kun je meedoen aan de muziekexamens. Hiervoor werken wij samen met het Engelse instituut ABRSM.

Leerlingen over T2muziek

Jos (gepensioneerd): Bij mijn pensionering, nu al weer 6 jaar geleden, kreeg ik van mijn kinderen een stembeurt voor de piano als kado voor mijn verjaardag. Sinds die tijd heb ik weer pianoles, bij Annette van T2muziek. Met veel plezier, want daar gaat het om: lol in het muziek maken. Ik mag spelen wat ik wil, en als het net even te moeilijk is, laten we gewoon een paar nootjes weg. De tijd van toonladders en accoorden afratelen ben ik ruimschoots voorbij. M'n vingers zijn soms wel eens stijf, vooral 's morgens vroeg na de fietstocht naar Heelsum, als ik les heb, maar even inspelen en een belangstellend welkom, dan gaat het weer. Het wordt altijd later dan dat halve uurtje, en ik ga altijd weer vol energie naar huis met nieuwe impulsen door de les. En de hele dag speelt een van de melodietjes in m'n hoofd.


Sophie: T2muziek is een leuke, gezellige muziekschool, waar ik één keer in de week een half uur les heb. Je leert er veel en ze proberen de motivatie erin te houden die af en toe ver te zoeken is. Ik ben blij dat ik begonnen ben met viool. Ik heb er nu 10 jaar plezier in en hoop dat dit nog een tijdje zo blijft.