Zangers gezocht voor kerstproject Gelegenheidskoor

Op zaterdag 13 november starten de repetities voor het kerstproject van het Heelsums Gelegenheidskoor. Zangliefhebbers uit de gemeente Renkum en omgeving zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Het Gelegenheidskoor is ideaal voor mensen die graag samen zingen maar geen zin hebben om wekelijks op een koor te oefenen. Voor het kerstproject repeteert het koor op zes zaterdagen van 10.45 tot 12.45 uur. De repetities zijn gezellig en intensief en vinden plaats in de voormalige Albert Schweitzer school in Renkum.

Het kerstproject is een initiatief van T2muziek. “Er zijn al diverse optredens vastgelegd”, vertelt Simon de Jong van T2muziek enthousiast: “We zingen onder andere in Doelum tijdens de maandelijkse zondagmiddag-muziekuitvoeringen, we treden op bij de traditionele Carols bij kaarslicht in de muziektent van Heelsum en zingen in de kerstdienst op zondagochtend in de PKN-kerk Renkum/Heelsum.”

Er is gekozen voor een programma met mooie, originele kers nummers. Denk aan Ein Kindlein ist uns heut geborn, Gaudens in Domino (2stemmig Gregoriaans), The Christmas Samba,  een Tsjaikovsky kerstlied, een kerst Bachkoraal , een of twee melodisch mooie John Rutter songs en een eigen arrangement van Stille nacht. Ook andere wereldse en geestelijke kerstliederen, waaronder ook Nederlandstalige liederen, komen aan bod. Het repertoire wordt uiteindelijk mede bepaald door het aantal inschrijvingen.

Zangervaring is niet nodig, zelfwerkzaamheid wel omdat het programma in korte tijd wordt ingestudeerd en uitgevoerd. Naast bladmuziek worden geluidsfiles toegestuurd om thuis te beluisteren en mee te oefenen.
Meer informatie over aanmelding, kosten, repetitie- en uitvoeringsdata en repertoire vind je op kerstproject Gelegenheidskoor.

 

 

Naar het overzicht

  • Zangers gezocht voor kerstproject Gelegenheidskoor