Nieuwe leden welkom op leerlingennorkest

Mensen uit Renkum en omgeving die een muziekinstrument (leren) bespelen en die graag samen muziek maken zijn van harte welkom bij het Symfonisch Leerlingenorkest. 

Een muziekinstrument bespelen is leuk en veel mensen volgen privéles. Het kan nog veel leuker worden als je samen met anderen muziek maakt: het plezier van samen spelen, de voldoening als jouw melodie zich invoegt in een groter harmonieus geheel en de kick van regelmatig optreden. 

Annette Veltkamp, dirigent  van dit orkest: “Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat je behoorlijk goed moet zijn om aan een orkest deel te nemen. In ons orkest kun je al snel op je eigen niveau meespelen. Ben je gevorderd dan kun je doorstromen naar bijvoorbeeld de Heelsums Harmonie.”

Op dit moment is er in het leerlingenorkest met name plaats voor hout- en koperblazers.  De groep bestaat uit zo’n 20 muzikanten, waarvan 75% kinderen en tieners en een kwart volwassenen. Iedere dinsdagavond is er een repetitie en zo’n vijf keer per jaar wordt een optreden gegeven. Het repertoire bestaat vooral uit bewerkte bekende nummers zoals onder andere The Pirates of the Caribbean, In the Hall of the Mountain King en I will survive.

Sahraa (10) en Olaf (11) zijn respectievelijk 2 en 3 jaar lid. Sahraa speelt klarinet en Olaf op het drumstel. Sahraas voorbeeld is haar opa van 80 die op zijn 11e klarinet ging spelen en al 40 jaar in een orkest zit. Sahraa en opa spelen regelmatig samen. Sahraa houdt ervan om in het orkest bekende liedjes te spelen en het voordeel van samen musiceren is voor haar duidelijk: “Je kunt af en toe uitrusten als de rest speelt.” Voor Olaf op zijn drums is samen spelen altijd fijner dan alleen omdat hij het ritme maakt en de anderen de melodie. Het allerleukst vinden ze de optredens en de uitstapjes. Met name de scholentour van een paar jaar geleden vond Olaf heel gaaf, maar ook het samen midgetgolfen en bowlen.

Veltkamp: “Die gezelligheid vind ik belangrijk. Een goede sfeer maakt dat leerlingen zich veilig voelen en tot hun recht kunnen komen. En dat lukt volgens mij best goed ondanks de leeftijdsverschillen.”

De wekelijkse repetities vinden plaats op dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur in Multifunctioneel Centrum Doelum in Renkum. Voor meer informatie kun je contact opnemen met info@t2muziek.nl.  Veltkamp: “Op afspraak ben je altijd welkom om een keer een repetitie bij te wonen en mee te spelen, zodat je kunt ervaren hoe het is om samen met anderen muziek te maken.

Naar het overzicht

  • Nieuwe leden welkom op leerlingennorkest