Nieuws

Zangers gezocht voor Airborne-project Gelegenheidskoor

Geschreven op

Het Heelsums Gelegenheids Koor (HGK) start in de week van 20 augustus met een nazomerproject. Mensen uit Renkum en omgeving die graag samen zingen zijn van harte welkom om mee te doen. In september is het 75 jaar geleden dat de Airborne-landingen plaatsvonden. Lees meer »

Geslaagde muziektour leerlingenorkest langs basisscholen

Geschreven op

Dinsdag 14 mei maakte het Symfonisch Leerlingen Orkest (SLO) een tour langs basisscholen in Renkum en Heelsum. Een van de doelen was om te laten zien hoe leuk het is om (samen) muziek te maken. Het plezier spatte er vanaf op deze zonovergoten dinsdagmorgen op het schoolpl... Lees meer »

Leerlingenorkest maakt tour langs basisscholen

Geschreven op

Dinsdag 14 mei maakt het Symfonisch Leerlingen Orkest (SLO) een tour langs basisscholen in Renkum en Heelsum. Een van de doelen is om te laten zien hoe leuk het is om (samen) muziek te maken. Het Symfonisch Leerlingen Orkest is een samenwerking tussen Heelsums Harmonie en... Lees meer »

Muzikale zondagmiddagviering in St Josephkerk

Geschreven op

Op zondagmiddag 14 april is er een korte viering met muziek, samenzang en overdenking in de St Josephkerk in Heelsum. Iedereen is van harte welkom. Tijdens de viering wordt geestelijke vocale muziek voor dit jaargetijde afgewisseld met teksten, gedichten en gebed. Lees meer »

Renkums mannenkoor-MIO naar Debno

Geschreven op

Van donderdag 4 april t/m zondag 7 april maakt het mannenkoor-MIO uit Renkum een uitstapje naar Debno in Polen. Op uitnodiging van stichting Renkum-Debno wil het koor bijdragen aan de bestendiging van het samenwerkingsband tussen de gemeente Renkum en Debno, dat al meer d... Lees meer »

Geslaagde uitvoering Gelegenheidskoor in Vloedschuur Heteren

Geschreven op

Afgelopen zaterdag 31 maart had het Gelegenheidskoor haar eerste uitvoering in het kader van het Voorjaarsproject 2019. Het Gelegenheidskoor was kernkoor tijdens de Evensong in de Vloedschuur in Heteren. Het koor had daarvoor 5 keer geoefend en op zaterdagmiddag 31 maart... Lees meer »

Leerlingen T2muziek treden op bij Alzheimercafé Regio Renkum

Geschreven op

Leerlingen van T2muziek leveren een muzikale bijdrage aan de maandelijkse bijeenkomsten van Alzheimercafé Renkum. Een win-win situatie: de bezoekers worden vermaakt en de leerlingen doen podiumervaring op. Het Alzheimercafé vindt iedere vierde woensdag van de maand plaats... Lees meer »

Heelsumse stichting koopt klavecimbel

Geschreven op

Een lang gekoesterde wens van de stichting Klavecimbel in Fusion ging vorige week in vervulling. Van donaties werd een klavecimbel gekocht dat vorige week onderdak kreeg in de studio van T2muziek in Heelsum. Bijzonder is dat het klavecimbel hemelsbreed nog geen 150 meter... Lees meer »

Zingend de lente in met het Gelegenheidskoor

Geschreven op

Iedereen die graag zingend de druilerige maand maart door wil komen is van harte welkom bij het voorjaarsproject van het Heelsums Gelegenheids Koor. Inwoners uit de dorpen van Renkum en aanliggende gemeenten zijn uitgenodigd om mee te doen. Lees meer »

Carols bij kaarslicht in Heelsum

Geschreven op

Op zaterdagavond 22 december vindt het jaarlijkse Carolsinging bij muziektent Heelsum plaats. Een mooie en sfeervolle traditie op weg naar de Kerst. Iedereen is welkom om te luisteren en mee te zingen met de bekende kerstliederen. Lees meer »

Volkskerstzang in Heelsum

Geschreven op

Op zondagavond 16 december is er de traditionele volkskerstzang in de R.K. St Josephkerk in Heelsum. Iedereen is van harte welkom om te luisteren, zingen en elkaar te ontmoeten. Het is een mooie traditie: de Volkskerstzang in de Sint Josephkerk. Lees meer »

Optreden Holzkirchner Symphoniker in Renkum

Geschreven op

Op vrijdagavond 2 november geeft de Holzkirchner Symphoniker uit Duitsland een optreden in de Hervormde Kerk van Renkum. Iedereen is van harte welkom om dit gratis concert bij te wonen. De Holzkirchner Symphoniker is opgericht in 1993 en heeft in de loop van haar bestaan... Lees meer »

Zangers gezocht voor kerstproject Gelegenheidskoor

Geschreven op

Begin november starten de repetities voor het kerstproject van het Heelsums Gelegenheidskoor. Zangliefhebbers uit de gemeente Renkum en omgeving zijn van harte uitgenodigd om samen te oefenen en diverse keren op te treden. Dirigent Simon de Jong van T2muziek in Heelsum: Lees meer »

Open Avond voor wie samen muziek wil maken

Geschreven op

Mensen uit de omgeving van Renkum die een muziekinstrument (leren) bespelen en die graag samen met anderen muziek willen maken zijn van harte welkom bij het Symfonisch Leerlingenorkest in Renkum. Op dinsdagavond 9 oktober van 19.00 tot 20.00 uur houdt dit orkest een Open... Lees meer »

Demonstratie Leerlingenorkest op Burendag in Doelum

Geschreven op

Tijdens de Burendag Renkum op 6 oktober geeft het leerlingenorkest een presentatie bij Doelum. Kinderen, jongeren en volwassenen zijn van harte welkom om te komen kijken en een instrument uit te proberen. Ook is er een kleine workshop waarin met z’n allen een nummer inges... Lees meer »