Nieuws

Klarinetles van Johan Naus

Geschreven op

Bij T2muziek kun je klarinet leren spelen. Maar wat veel mensen niet weten is dat T2 hiervoor een van de beste klarinettisten van Nederland in huis heeft, namelijk Johan Naus. Naus is 34 jaar oud en woont met vrouw en kind in Arnhem. Lees meer »

Opstaporkest voor jonge muzikanten van start

Geschreven op

Op 7 maart gaat het Opstaporkest van start. Hierin spelen hele jonge muzikanten voor het eerst met elkaar samen. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Het Opstaporkest is een samenwerking tussen Heelsums Harmonie en T2muziek. Lees meer »

Cursus Muziek op Schoot

Geschreven op

Na de voorjaarsvakantie start T2muziek in de voormalige Albert Schweizer basisschool in Renkum met de cursus ‘Muziek op schoot’. Dit is een speelse manier voor de allerkleinsten om kennis te maken met muziek en beweging. En Lees meer »

Kerstconcert in Doelum

Geschreven op

In de reeks zondagmiddagconcerten in Doelum treedt het Heelsums Gelegenheidskoor op 19 december op met een variëteit aan kerstmuziek. Familie, vrienden en belangstellenden zijn van harte welkom om zich een uurtje onder te dompelen in kerstsferen. Lees meer »

Mannen gezocht voor kerstproject Heelsums Gelegenheidskoor

Geschreven op

Al bijna 40 enthousiaste zangers meldden zich aan, maar de mannenstemmen zijn nog in de minderheid. Dus ben je een tenor of bas, houd je van samen zingen en spreken kerstliederen je aan? Je bent van harte welkom om mee te doen. Lees meer »

Heerlijk concert Barok aan de Rijn

Geschreven op

Wat een mooi concert gaf het gelegenheidsensemble Barok aan de Rijn aan het eind van deze zondagmiddag in Doelum. Na een workshop waarin zij twee dagen intensief repeteerden onder leiding van Annette Veltkamp gaven de 19 deelnemende strijkers een uitvoering voor familie,... Lees meer »

Zangers gezocht voor kerstproject Gelegenheidskoor

Geschreven op

Op zaterdag 13 november starten de repetities voor het kerstproject van het Heelsums Gelegenheidskoor. Zangliefhebbers uit de gemeente Renkum en omgeving zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Het Gelegenheidskoor is ideaal voor mensen die graag samen zingen maar geen... Lees meer »

Vivaldi en Bach in Doelum

Geschreven op

Zondagmiddag 24 oktober geeft het gelegenheidsensemble Barok aan de Rijn een optreden in Doelum te Renkum. Het hoofdprogramma is Vivaldi’s Vier Jaargetijden met als solist de violist Kees Hilhorst. Het optreden is het resultaat van een tweedaagse workshop waarin ervaren s... Lees meer »

Nieuwe leden welkom op leerlingennorkest

Geschreven op

Mensen uit Renkum en omgeving die een muziekinstrument (leren) bespelen en die graag samen muziek maken zijn van harte welkom bij het Symfonisch Leerlingenorkest. Een muziekinstrument bespelen is leuk en veel mensen volgen privéles. Lees meer »

Zingen mag weer zonder 'de anderhalve meter'

Geschreven op

Bericht van Koornetwerk Nederland: Met ingang van 25 september 2021 mag er weer gezongen worden zonder de anderhalve meter afstand te bewaren. Op die dag gaat er een streep door de bekendste coronamaatregel in Nederland. Lees meer »

Workshop Barok aan de Rijn voor strijkers

Geschreven op

De stichting Klavecimbel in Fusion organiseert in het weekend van 23-24 oktober 2021 een workshop voor gevorderde (amateur) strijkers. Gedurende twee dagen worden een paar mooie muziekstukken ingestudeerd en vervolgens afgesloten met een uitvoering. Lees meer »

Geslaagd eerste optreden in muziektent Heelsum

Geschreven op

Dinsdagavond hebben we een geslaagd optreden gehad in muziektent Heelsum. Het eerste evenement in de muziektent sinds ruim een jaar en het eerste optreden van het Symfonisch Leerlingen Orkest en Heelsums harmonie. We kregen veel positieve reacties. Lees meer »

Nieuwe pianodocente Tamara Laverman

Geschreven op

Door Ria Baas Sinds kort is Tamara Laverman pianodocent bij T2muziek, waar ze op dinsdag lesgeeft. Om haar beter te leren kennen, interview ik haar op een warme middag buiten aan een picknicktafel op de nieuwe leslocatie de voormalige Albert Schweizerschool in Renkum. Lees meer »

Nieuwe leslocatie T2muziek geopend

Geschreven op

Met een ferme knip van de schaar opende leerlinge Manon maandagmiddag de nieuwe leslocatie van T2muziek in de voormalige Albert Schweizerschool in Renkum. De 15-jarige Manon was de eerste leerling die les kreeg in het ruime nieuwe lokaal. Lees meer »

Leerlingen T2muziek doen mee met Concours

Geschreven op

Vijf leerlingen van T2muziek doen mee met het Koninklijk Concertgebouw Concours 2021. Dit Concours is voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud. De leerlingen hebben zich aangemeld met een filmpje waarin ze een muziekstuk naar keuze spelen of zingen. Lees meer »

10 jaar T2muziek

Muziekschool T2 vierde in 2017 haar 10-jarig jubileum. Wil je weten hoe T2 zich in de loop van 10 jaar ontwikkeld heeft? Download dan het jubileum magazine.