Nieuws

Nieuwe leden welkom op leerlingennorkest

Geschreven op

Mensen uit Renkum en omgeving die een muziekinstrument (leren) bespelen en die graag samen muziek maken zijn van harte welkom bij het Symfonisch Leerlingenorkest. Een muziekinstrument bespelen is leuk en veel mensen volgen privĂ©les. Lees meer »

Zingen mag weer zonder 'de anderhalve meter'

Geschreven op

Bericht van Koornetwerk Nederland: Met ingang van 25 september 2021 mag er weer gezongen worden zonder de anderhalve meter afstand te bewaren. Op die dag gaat er een streep door de bekendste coronamaatregel in Nederland. Lees meer »

Workshop Barok aan de Rijn voor strijkers

Geschreven op

De stichting Klavecimbel in Fusion organiseert in het weekend van 23-24 oktober 2021 een workshop voor gevorderde (amateur) strijkers. Gedurende twee dagen worden een paar mooie muziekstukken ingestudeerd en vervolgens afgesloten met een uitvoering. Lees meer »

Geslaagd eerste optreden in muziektent Heelsum

Geschreven op

Dinsdagavond hebben we een geslaagd optreden gehad in muziektent Heelsum. Het eerste evenement in de muziektent sinds ruim een jaar en het eerste optreden van het Symfonisch Leerlingen Orkest en Heelsums harmonie. We kregen veel positieve reacties. Lees meer »

Nieuwe pianodocente Tamara Laverman

Geschreven op

Door Ria Baas Sinds kort is Tamara Laverman pianodocent bij T2muziek, waar ze op dinsdag lesgeeft. Om haar beter te leren kennen, interview ik haar op een warme middag buiten aan een picknicktafel op de nieuwe leslocatie de voormalige Albert Schweizerschool in Renkum. Lees meer »

Nieuwe leslocatie T2muziek geopend

Geschreven op

Met een ferme knip van de schaar opende leerlinge Manon maandagmiddag de nieuwe leslocatie van T2muziek in de voormalige Albert Schweizerschool in Renkum. De 15-jarige Manon was de eerste leerling die les kreeg in het ruime nieuwe lokaal. Lees meer »

Leerlingen T2muziek doen mee met Concours

Geschreven op

Vijf leerlingen van T2muziek doen mee met het Koninklijk Concertgebouw Concours 2021. Dit Concours is voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud. De leerlingen hebben zich aangemeld met een filmpje waarin ze een muziekstuk naar keuze spelen of zingen. Lees meer »

Muziek maken in Corona-tijd: we will survive!

Geschreven op

Hoe kom je als leerlingenorkest de lockdown door? Ria Baas vroeg het aan Annette Veltkamp van T2muziek, dirigent van het Symfonisch Leerlingen Orkest. Op een dinsdagavond ging ze bij haar langs en vond haar aan de eettafel met voor zich een scherm met allemaal koppies, da... Lees meer »

Weer verder met online lessen

Geschreven op

In overleg met alle docenten van T2muziek worden de lessen vanaf morgen (woensdag 16 december) online gegeven via zoom. De online lessen zullen duren tot de scholen weer open gaan, in eerste instantie dus tot 19 januari 2021. Lees meer »

Geslaagde workshop Barok aan de Rijn

Geschreven op

Afgelopen weekend organiseerde de Stichting Klavecimbel in Fusion de workshop Barok aan de Rijn. Onder leiding en begeleiding van Annette Veltkamp op klavecimbel, werd het 3e Brandenburgse concert van Bach gedurende 2 dagen ingestudeerd met twintig goede amateurmusici en... Lees meer »

10 jaar T2muziek

Muziekschool T2 vierde in 2017 haar 10-jarig jubileum. Wil je weten hoe T2 zich in de loop van 10 jaar ontwikkeld heeft? Download dan het jubileum magazine.