Nieuws

Muziek maken in Corona-tijd: we will survive!

Geschreven op

Hoe kom je als leerlingenorkest de lockdown door? Ria Baas vroeg het aan Annette Veltkamp van T2muziek, dirigent van het Symfonisch Leerlingen Orkest. Op een dinsdagavond ging ze bij haar langs en vond haar aan de eettafel met voor zich een scherm met allemaal koppies, da... Lees meer »

Weer verder met online lessen

Geschreven op

In overleg met alle docenten van T2muziek worden de lessen vanaf morgen (woensdag 16 december) online gegeven via zoom. De online lessen zullen duren tot de scholen weer open gaan, in eerste instantie dus tot 19 januari 2021. Lees meer »

Geslaagde workshop Barok aan de Rijn

Geschreven op

Afgelopen weekend organiseerde de Stichting Klavecimbel in Fusion de workshop Barok aan de Rijn. Onder leiding en begeleiding van Annette Veltkamp op klavecimbel, werd het 3e Brandenburgse concert van Bach gedurende 2 dagen ingestudeerd met twintig goede amateurmusici en... Lees meer »

Fluitles bij T2muziek

Geschreven op

Ooit aan dwarsfluitspelen gedacht? Bij T2muziek hebben we een uitstekende docente die jou met plezier wil leren fluitspelen. Linda Speulman is uitvoerend fluitiste onder andere opgeleid aan de Royal Academy of Music in Londen. Lees meer »

Fluitspelers gezocht voor op te richten ensemble

Geschreven op

T2muziek wil fluitisten de mogelijkheid geven tot samen fluitspelen en optreden. Voor dit doel wil de muziekschool een fluitgroep starten die maandelijks samen oefent. Fluitisten uit Renkum en omgeving zijn van harte welkom om zich aan te melden. Lees meer »

Corona maatregelen

Geschreven op

T2muziek heeft maatregelen getroffen om weer op de gewone locaties les te kunnen geven. Daarbij is het belangrijk dat zowel docenten, leerlingen als ouders zich houden aan de opgestelde regels. Voor meer informatie zie corona maatregelen. Lees meer »

Muziekles met minimaal 1,5 meter afstand

Geschreven op

Het is bijna zover: vanaf 25 mei is iedereen weer welkom op de normale muziekleslocatie om weer ‘gewoon’ les te krijgen. Nog niet helemaal gewoon want er is wel een aantal regels vanuit de overheid en het RIVM waar we ons allemaal aan moeten houden. Als Lees meer »

Muziekles in tijden van Corona

Geschreven op

In deze Coronatijd ontkomt niemand eraan zich ingrijpend aan te passen aan de nieuwe situatie: thuiswerk, thuisonderwijs, 1,5 meter afstand buiten de deur en dierbaren die je niet meer kan bezoeken. We bespreken met Annette Veltkamp van T2muziek in Heelsum, welke gevolgen... Lees meer »

Online lessen i.v.m. corona

Geschreven op

Beste ouders en leerlingen, T2muziek heeft besloten het dringend advies van de overheid te volgen sociale contacten tot een minimum te beperken. Daarom hebben wij besloten, hoe jammer we het ook vinden, voorlopig geen fysieke lessen meer te geven. WEL ONLINE LESSEN! Lees meer »

Zangers gezocht voor nieuw project Gelegenheidskoor

Geschreven op

Op zondagmiddag 26 januari starten de koorrepetities voor het nieuwste project van het Heelsums Gelegenheidskoor. Zangliefhebbers uit de gemeente Renkum en omgeving zijn van harte uitgenodigd om samen te oefenen en diverse keren op te treden. Lees meer »

Debuut Klavecimbel in Fusion

Geschreven op

Op zondag 12 januari zal de Heelsumse band Klavecimbel in Fusion zich voor het eerst muzikaal presenteren tijdens een zondagconcert in de Cultuurzaal van MFC Doelum in Renkum. De stichting Klavecimbel in Fusion heeft vorig jaar een mooi klavecimbel aan kunnen schaffen dan... Lees meer »

Volkskerstzang in Heelsum

Geschreven op

Op zondagavond 22 december is er de traditionele volkskerstzang in de St Josephkerk in Heelsum. Iedereen is van harte welkom om te luisteren, te zingen en elkaar te ontmoeten. Het is een mooie traditie: de Volkskerstzang in de Sint Josephkerk. Lees meer »

Carols bij kaarslicht

Geschreven op

Op zaterdagavond 21 december vindt het jaarlijkse Carolsinging bij muziektent Heelsum plaats. Een mooie en sfeervolle traditie op weg naar de Kerst. Iedereen is uitgenodigd om te luisteren en mee te zingen met de bekende kerstliederen. Lees meer »

Jongste leerlingen musiceren voor bewoners Rijnhuis

Geschreven op

Enkele van de jongste leerlingen van T2muziek gaven vanmiddag een kerstuitvoering op de dagopvang van verzorgingsinstelling het Rijnhuis in Renkum. Een aantal van deze jongens en meisjes maakt ook deel uit van het Opstaporkest of het Symfonisch Leerlingenorkest. Lees meer »

Meisjeskoor doet officieel internationaal examen

Geschreven op

Morgen doet de Rivers Vocal Groep, het meisjeskoor dat Simon dirigeert op de internationale school in Arnhem, examen. Het gaat om het Initial Choral Exam, dat afgenomen wordt door the Associated Board of Royals School of Music London. Simon de Jong van T2muziek: Lees meer »

10 jaar T2muziek

Muziekschool T2 vierde in 2017 haar 10-jarig jubileum. Wil je weten hoe T2 zich in de loop van 10 jaar ontwikkeld heeft? Download dan het jubileum magazine.