Geslaagde muziektour leerlingenorkest langs basisscholen

Donderdag 14 juli maakte het Symfonisch Leerlingen Orkest (SLO) een tour langs basisscholen in de omgeving. Een van de doelen was om te laten zien hoe leuk het is om (samen) muziek te maken.

Het plezier spatte er vanaf op deze zonovergoten donderdagmorgen op het schoolplein van de Atlas en de Keijenberg. Het SLO trad op bij vier scholen en startte om 9.30 uur in Heteren. Daarna werd er opgetreden bij de Atlas en de Keijenberg in Renkum en als laatste de Airborneschool in Heelsum. Op elke locatie werd ca. 20 minuten gespeeld, vervolgens opbreken, transport naar de volgende school, opbouwen en weer optreden. Door de strakke planning en enthousiaste samenwerking van alle betrokkenen liep het allemaal gesmeerd.
Het leerlingenorkest speelde hetzelfde programma op alle scholen: Mama Mia en Dancing Queen van ABBA, the Pirates of the Caribbean en Leef van André Hazes jr met een eigen ‘Coronatekst’. Het refrein werd luid meegezongen door iedereen. De optredens werden door docenten en basisschoolleerlingen zeer gewaardeerd.

Aan het eind van de tour nadat alle instrumenten waren weggebracht en opgeruimd zijn alle orkestleerlingen samen een patatje gaan eten. Een leuke afsluiting van een geslaagde tour.

Het Symfonisch Leerlingen Orkest is een samenwerking tussen Heelsums Harmonie en T2muziek. Iedere dinsdagavond wordt er geoefend in MFC Doelum.  Het orkest bestaat uit ruim 25 leerlingen: kinderen, jongeren en volwassenen. Na verloop van tijd kunnen zij doorstromen naar de Heelsums Harmonie. Voor de kleinste beginners is er ook nog een Opstaporkest.
Annette Veltkamp van T2muziek is dirigent van het  leerlingenorkest. “Met deze tour willen we laten zien dat niet alleen ouderen en gepensioneerden een instrument bespelen, maar juist ook jongeren”, vertelt zij. “Zeker in samenspelverband zoals in een orkest is muziek maken geweldig en leerzaam: luisteren naar elkaar, instructies volgen, tellen, de noten goed spelen en  aanpassen aan het geheel. Als je dan het eindresultaat hoort, kun je niet anders dan blij worden van muziek. We hopen kinderen te enthousiasmeren om ook een instrument te gaan bespelen.” Voor meer informatie over het Symfonisch Leerlingen Orkest, zie de website: T2muziek.nl

 

 

Naar het overzicht

  • Geslaagde muziektour leerlingenorkest langs basisscholen