Workshop Barok aan de Rijn voor strijkers

De stichting Klavecimbel in Fusion organiseert in het weekend van 22-23 oktober 2022 een workshop voor gevorderde (amateur) strijkers. Gedurende twee dagen worden een paar mooie stukken ingestudeerd en vervolgens afgesloten met een uitvoering. Strijkinstrumentalisten uit de wijde omgeving zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Repetities en concert zullen plaatsvinden in het Gelderse Renkum in Cultuurzaal Doelum. Annette Veltkamp van T2muziek leidt de workshop en het orkest vanachter het door de stichting aangeschafte Mietke klavecimbel.

Repertoire

Annette: “We spelen Vivaldi's  Sinfonia in C-majeur l'Incoronazione di Dario RV 719. Dit is eigenlijk de ouverture tot de gelijknamige opera, een leuk en kort maar krachtig werk. Van C. Ph. E. Bach (zoon van) doen we het Fluitconcert in d-mineur Wq 22. Het laatste deel van dit werk is een bravourestuk. Het concert markeert de overgang van barok naar de klassieke periode, de zogenaamde rococostijl. Als laatste spelen we van J.S. Bach de Orkestsuite in D majeur BWV 1068. Meer barok dan dit kun je het niet krijgen.”

Het is de derde keer dat de Workshop Barok aan de Rijn georganiseerd wordt. De eerste keer kon het afsluitende optreden door corona niet doorgaan maar vorig jaar werd een prachtig optreden neergezet.

Annette heeft er zin in: “Ik hoop dat we ook nu weer met een mooie club mensen een weekend lekker musiceren en afsluiten met een mooi concert voor vrienden en bekenden. 

De kosten voor deelname aan dit project zijn 95 euro, inclusief koffie/thee en bladmuziek. Een paar weken voor de workshop krijgen de deelnemers de bladmuziek per mail toegestuurd. Er wordt verwacht dat iedereen zijn partijen kan spelen als de workshop begint. De tijd om samen te studeren wordt vooral besteed aan interpretatie van het stuk en het samenspelen.

Aanmelden kan via infusionklavecimbel@gmail.com Bij inschrijving graag uw naam en het instrument dat u bespeelt, vermelden.

Op klavecimbelinfusion.com leest u meer over de stichting Klavecimbel in Fusion en haar activiteiten.

Naar het overzicht

  • Workshop Barok aan de Rijn voor strijkers