T2muziek naar Lourdes

Vier docenten van T2muziek gaan van 28 april t/m 6 mei als muzikaal vrijwilliger mee naar het Zuid-Franse bedevaartsoord Lourdes. Zij begeleiden het Jongerenkoor Antonius uit Ede dat door het Aartsbisdom Utrecht is uitgenodigd als Bedevaartskoor.

Het is voor de vijfde keer dat het bisdom Utrecht een dicesane bedevaart organiseert. Dit jaar gaan er 1300 pelgrims mee waaronder enkele tientallen parochianen uit de parochie H. Titus Brandsma, de RK Parochie in het gebied Rijn & Veluwe.

Simon de Jong van T2muziek is de vaste dirigent van het Edese jongerenkoor. Simon: “Gedurende een week zal het jongerenkoor dagelijks een mis zingen voor de aanwezige Nederlandse pelgrims. Een mooie en indrukwekkende ervaring. Onze pianodocent Assad Bahari  zal het koor op de piano begeleiden en docente Annelies de Rijk op de viool. Mijn vrouw Annette Veltkamp zal de in- en  uitloop van de mis verzorgen met orgelspel op een van de prachtige grote orgels in verschillende kerken waar we de mis zingen. Op dit moment zijn we met het koor hard aan het studeren op een repertoire van zo’n veertig liederen variërend van het plechtige ‘Veni Jesu’ tot aan het meer swingende ‘Heilig’ met als  lievelingsnummer van het koor ‘Mary did you know’.

Voor degenen die het koor willen horen en zien: het Jongerenkoor zal de tweede keer optreden bij de openingsmis in de Grot van Lourdes op zondag 30 april om 10.00 uur. Deze mis wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO2.

Naar het overzicht