Opstaporkest voor jonge muzikanten van start

Op 7 maart gaat het Opstaporkest van start. Hierin spelen hele jonge muzikanten voor het eerst met elkaar samen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Het Opstaporkest is een samenwerking tussen Heelsums Harmonie en T2muziek. De doelgroep van dit orkest zijn leerlingen die net begonnen zijn op hun instrument of kinderen die deel hebben genomen aan een zogenaamde Blazersklas. Deze kinderen hebben al wel een basis qua muziek maar spelen nog niet zo lang. Het Opstaporkest is bedoeld voor jonge blazers of slagwerkers.

De afgelopen jaren waren er te weinig leerlingen om het Opstaporkest te organiseren maar nu zijn er genoeg om weer te kunnen starten. “Dit is mooi nieuws voor jonge muzikanten”, vertelt Annette Veltkamp van T2muziek. “Samenspelen is een leuk, eigenlijk essentieel, onderdeel van muziek maken. In het Opstaporkest leer je op een leuke en gezellige manier samenspelen en alles wat daarbij komt kijken. Zoals je eigen partij houden terwijl andere instrumenten wat anders spelen, dit stimuleert de luistervaardigheid. En initiatief nemen, concentratie en sociale vaardigheden omdat je rekening moet houden met elkaar. Met uiteindelijk de ultieme kick van muziek samen zo mooi mogelijk te laten klinken.”

Het opstaporkest bereidt leerlingen voor op spelen in een groter orkest, zoals bijvoorbeeld het Symfonisch LeerlingenOrkest (SLO) en Heelsums Harmonie. Het is de bedoeling dat het Opstaporkest voor het eerst op 14 mei zal optreden samen met het SLO en Heelsums Harmonie tijdens het lustrumconcert van de harmonie (95 jaar) en SLO (5 jaar).

De lessen van het Opstaporkest vinden plaats in Renkum op maandag van 15.00 tot 16.00 uur in de Cultuurzaal in Doelum. Simon de Jong van T2muziek zal de repetities leiden. Kinderen moeten hun eigen lessenaar meenemen en de blazers hun eigen instrument.

Voor meer informatie en voor aanmelding, stuur een mailtje naar info@t2muziek.nl

Naar het overzicht

  • Opstaporkest voor jonge muzikanten van start