Herfstcursus Muziek op Schoot

Op donderdagochtend 10 november start T2muziek weer een cursus Muziek op schoot in Renkum. Ouders met jonge kinderen zijn van harte welkom om in de donkere dagen van het jaar aan deze vrolijke cursus mee te doen.

Muziek op Schoot is een speelse manier voor de allerkleinsten om kennis te maken met muziek en beweging. En voor (groot-)ouder en kind een moment om samen plezier te maken.

De lessen worden gegeven door Annelies Rijk (28) uit Heelsum. “Bij Muziek op Schoot zitten we in een kring”, vertelt Rijk. Samen met je (klein)kind ga je liedjes zingen, bewegen op muziek, met eenvoudige instrumenten spelen en muziekspelletjes doen. In de aankomende cursus zijn er een paar thema’s die steeds terugkomen: de herfst en Sinterklaas.”
“Samen plezier maken met muziek verrijkt de band met je (klein)kind”, zegt Rijk. “Muziek heeft bovendien een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind wat betreft taal, waarneming en op sociaal-emotioneel vlak.”

De cursus van vijf bijeenkomsten vindt plaats op donderdagochtend in een groep van maximaal acht volwassenen met kind. Kinderen vanaf 8 maanden t/m 3 jaar zijn welkom. Bij voldoende aanmeldingen wordt een dreumes- en een peutergroep gevormd. De cursus wordt gegeven in de voormalige Albert Schweizer basisschool in Renkum.

Rijk is een veelzijdig musicus. Ze is afgestudeerd als (alt)violiste, zingt en speelt piano en gitaar. Naast optredens als violiste geeft zij vooral muzieklessen. “Ik vind het leuk om kinderen kennis te laten maken met de diverse aspecten van muziek”, vertelt Rijk. Het plezier erin staat daarbij bij mij op één.

Voor Rijk is dit de tweede keer dat ze de cursus geeft. Ze heeft eigenlijk alleen maar positieve reacties gehad op de eerste cursus in het voorjaar. “Pas sprak ik een moeder die vertelde dat ze nog regelmatig afspreekt met een moeder die ze op de cursus ontmoet heeft en waarvan de kinderen nu leuk samen spelen. Dat is toch hartstikke mooi?”, zegt Rijk enthousiast.

De eerste les is op 10 november. De lessen duren 40 minuten. Van te voren is er een inloop van 10 minuten. De prijs voor de cursus is  € 45,00. Houders van de Gelrepas kunnen flink korting krijgen. Voor meer informatie, zie www.t2muziek.nl. Direct aanmelden kan ook via info@t2muziek.nl. Aanmelden graag voor 5 november.

 

Naar het overzicht