Kerstoptredens Heelsums Gelegenheidskoor

Het Heelsums Gelegenheidskoor zal zondagmiddag 18 december optreden in Doelum met een variëteit aan kerstmuziek. Op donderdagavond 22 december zingt het koor in de muziektent van Heelsum. Iedereen is welkom om zich een uurtje onder te dompelen in kerstsferen.

Het Gelegenheidskoor dat dit jaar uit 34 mensen bestaat, heeft onder leiding van Simon de Jong van T2muziek zes weken lang op zaterdagochtend gerepeteerd. Tijdens het concert in Doelum zal het koor het hele kerstprogramma ten gehore brengen dat bestaat uit diverse originele kerstnummers zowel klassieke als meer eigentijdse en populaire. Aan bod komen onder andere het prachtige wiegelied van Joh Rutte: Christmas Lullaby, de spiritual Glorious Kingdom, het gregoriaanse Gaudens in Domino en het swingende Chrismas Samba. Ook enkele zangleerlingen van T2muziek zullen een paar kerstnummers zingen.
Het concert begint om 15.30 uur, de inloop is vanaf 15.15 uur in MFC Doelum, Hogenkampseweg 45 in Renkum.

Op donderdagavond 22 december treedt het Gelegenheidskoor voor de tweede keer op, nu bij het traditionele Carols zingen in de muziektent van Heelsum. Een deel van het repertoire komt dan aan bod en verder worden bekenden kerstliederen gezongen samen met het publiek. Ook een blazersgroep van Heelsums Harmonie zal optreden evenals enkele zangleerlingen van T2muziek. Het Carols zingen begint om 19.00 uur bij de muziektent gelegen op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Papyruslaan in Heelsum.

Voor beide optredens geldt dat de toegang gratis is. Na afloop is er de mogelijkheid om een donatie te geven ter bestrijding van de onkosten.

Op eerste kerstdag tenslotte, zal het Heelsums Gelegenheidskoor haar medewerking verlenen aan de dienst van de protestantse gemeente Renkum-Heelsum in de kerk aan de Kerkstraat in Renkum.

Na een pauze van twee jaar door corona, kijkt het koor ernaar uit om tot driemaal toe samen met publiek de kersttijd  te beleven met mooie muziek.

 

Naar het overzicht

  • Kerstoptredens Heelsums Gelegenheidskoor