Geslaagde workshop Barok aan de Rijn

Afgelopen weekend organiseerde de Stichting Klavecimbel in Fusion de workshop Barok aan de Rijn. Onder leiding en begeleiding van Annette Veltkamp op klavecimbel, werd het 3e Brandenburgse concert van Bach gedurende 2 dagen ingestudeerd met twintig goede amateurmusici en aan het eind van de zondagmiddag uitgevoerd. Dit gebeurde allemaal op anderhalve meter afstand in de Cultuurzaal van een verder uitgestorven Doelum in Renkum. Daarnaast werden twee werken gespeeld:  het fluitconcert in c mineur van A. Vivaldi. Solist was fluittist Thomas Sargeaunt die geweldig speelde. Als derde stuk werd The Arrival of the Queen of Sheba gespeeld. De deelnemers waren enthousiast, de presentatie op de zondagmiddag was van een goed niveau.

Door de coronarestricties kon helaas de uitvoering voor publiek  niet doorgaan. Wel werd de uitvoering opgenomen.

De bedoeling is om van Barok aan de Rijn een jaarlijks terugkerend evenement te maken, waarbij in de toekomst wellicht ook barokke koorwerken aan de beurt kunnen komen. Deelnemers krijgen de muziek opgestuurd met de opdracht om thuis te studeren. Er wordt verwacht dat iedereen zijn partijen kan spelen als de workshop begint. Tijdens de workshop ligt het accent op samenspel en uitvoering.  De workshops worden afgesloten met een uitvoering voor publiek.

Wie op de hoogte wil blijven van toekomstige projecten doet er goed aan om regelmatig een kijkje te nemen op www.klavecimbelinfusion.com of de stichting te volgen op facebook.

 

Naar het overzicht

  • Geslaagde workshop Barok aan de Rijn