Meisjeskoor doet officieel internationaal examen

Morgen doet de Rivers Vocal Groep, het meisjeskoor dat Simon dirigeert op de internationale school in Arnhem, examen. Het gaat om het Initial Choral Exam, dat afgenomen wordt door the Associated Board of Royals School of Music London. Simon de Jong van T2muziek: "Zo ver ik weet is dit de eerste keer dat een middelbare schoolkoor uit dit deel van het land aan dit koorexamen meedoet."

Koorexamens zijn beschikbaar op drie niveaus: Initial, Intermediate en Advanced. Koren kiezen hun eigen repertoire. Op elk niveau voeren koren vocale oefeningen uit, gevolgd door drie contrasterende koorwerken. "Voor de koorleden is het een extra stimulans om naar zo'n examen toe te werken", aldus Simon. "Daarbij is het een mooie gelegenheid om fantastische muziek van eigen keuze te ontdekken en uit te voeren." 

Zoals bij alle ABRSM-beoordelingen, wordt de uitvoering gehoord door een van de ABRSM-examinatoren - allemaal hooggekwalificeerde, ervaren muzikanten. Voor succesvolle uitvoeringen ontvangen alle leden van het koor die aanwezig zijn bij het examen een certificaat. Dit certificaat kan in de toekomst nog bijdragen aan het verzamelen van punten bij de toelating van bepaalde studies.

Het koor zal drie muziekstukken ten gehore brengen: Who can sail, Si ya hamba en The children of the sun.

 

 

Naar het overzicht

  • Meisjeskoor doet officieel internationaal examen