Volkskerstzang in Heelsum

Op zondagavond 22 december is er de traditionele volkskerstzang in de St Josephkerk in Heelsum. Iedereen is van harte welkom om te luisteren, te zingen en elkaar te ontmoeten.

Het is een mooie traditie: de Volkskerstzang in de Sint Josephkerk. De Heelsums Harmonie verzorgt dit jaar het instrumentale deel onder leiding van Christian Ansink. Het Heelsums Gelegenheidskoor, gedirigeerd door Simon de Jong van T2muziek, zal een aantal prachtige minder bekende kerstnummers ten gehore brengen. Daarnaast is er volop gelegenheid om samen de mooie traditionele liederen te zingen.

Er is ook ruimte voor het gesproken woord: het kerstevangelie wordt verteld en voor de kinderen is er weer een bijzonder verhaal. Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk en lekkers.

Eerder werd dit evenement door de gezamenlijke kerken van Heelsum en Renkum georganiseerd, sinds vorig jaar is de organisatie in handen van Initiatiefgroep Volkskerstzang Renkum/Heelsum. Hoewel er geen zondagsvieringen meer gehouden worden, is het kerkgebouw nog steeds in gebruik in goed overleg met sociaal ondernemer Jeroen van Slooten.

Iedereen is van harte uitgenodigd op zondag 22 december om 19.00 uur aan de Kamperdijklaan in Heelsum. De toegang is gratis. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Het belooft weer een mooi avond te worden.

 

 

Naar het overzicht