Fluitspelers gezocht voor op te richten ensemble

T2muziek wil fluitisten de mogelijkheid geven tot samen fluitspelen en optreden. Voor dit doel wil de muziekschool een fluitgroep starten die maandelijks samen oefent. Fluitisten uit Renkum en omgeving zijn van harte welkom om zich aan te melden.

Linda Speulman, fluitdocent bij T2muziek in Heelsum, gaat dit ensemble begeleiden. Speulman is uitvoerend fluitiste onder andere opgeleid aan de Royal Academy of Music in Londen. Zij speelt in de grotere symphonie orkesten en treedt op als soliste samen met harp en piano. Daarnaast is zij docent, onder andere bij T2muziek.
“Fluitspelen in je eentje kan natuurlijk prima,” zegt Speulman, “maar het is veel leuker om samen te spelen, bijvoorbeeld in een fluitensemble. Ik heb zelf een paar jaar deel uitgemaakt van het professioneel fluitensemble 6Sense. Dat was zo leuk, zoiets wil ik ook graag in Heelsum beginnen, maar dan op amateurniveau. We kunnen al van start gaan bij aanmelding van vier fluitisten.”
Ze denkt aan een frequentie van één keer per maand oefenen, maar in overleg kan dat anders ingevuld worden. In de repetities zullen samenspel, klankvorming en intonatie een belangrijke rol spelen.
Speulman: “De meeste deelnemers zullen thuis op de dwarsfluit spelen; tijdens de repetitie van de groep zijn  eventueel een piccolo, bas- of altfluit beschikbaar voor wie dat wil proberen. Als je je niet zeker genoeg voelt om in het fluitensemble te spelen kun je natuurlijk ook van te voren of tegelijkertijd wat individuele lessen volgen.”

Fluitles
Speulman geeft privélessen zowel bij T2muziek als in haar eigen lespraktijk. “Ik heb leerlingen tussen de 8 en 80 jaar van beginners tot mensen die jarenlang spelen.” Speulman hecht veel waarde aan het contact met haar leerlingen. “Persoonlijke aandacht en plezier staan bij mij voorop”, zegt ze. “Ik vind het belangrijk dat de leerling muziek speelt die hij/zij leuk vindt en we maken in overleg een lesprogramma dat aansluit op de wensen van de leerling.” Voor beginners gebruikt Speulman een lesmethode waarmee leerlingen in kleine stapjes de basis leren en met gevarieerde muziekstijlen in aanraking komen. Daarbij is veel aandacht voor toonvorming en articulatie. Leerlingen die dat willen kunnen ABRSM examens afleggen.

Veel samenspel en optredens
Speulman is enthousiast over de werkwijze van T2muziek: “Het mooie van deze muziekschool is dat leerlingen alle kans krijgen voor samenspel en optredens. Ze kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan het Symphonisch leerlingenorkest of meedoen aan een van de vele grote en kleine initiatieven die T2muziek biedt om samen te spelen.”

Aanmelden
Mensen die het leuk vinden om in een fluitensemble te spelen of die graag individuele fluitlessen willen volgen kunnen contact opnemen via info@t2muziek.nl  Uiteraard wordt pas met de groepslessen gestart wanneer dat volgens de coronaregels is toegestaan.

 

Op de foto: Linda Speulman 3e van rechts met fluitensemble 6Sense.

 

Naar het overzicht

  • Fluitspelers gezocht voor op te richten ensemble