Nieuwe cursus Muziek op Schoot

Op donderdag 29 februari start T2muziek in Renkum weer met een cursus ‘Muziek op schoot’. Dit is een speelse manier voor de allerkleinsten om kennis te maken met muziek en beweging. En voor (groot-)ouder en kind een moment om samen plezier te maken.

Iedereen herkent het wel, hoe aandoenlijk blij en enthousiast kinderen kunnen reageren op muziek. Meewiebelen, in de handjes klappen, puur plezier; het is een prachtig gezicht en het maakt de cursus Muziek op Schoot tot een hoogtepuntje in de week met veel inspiratie om ook thuis samen pret te maken met muziek.

De lessen worden gegeven door Wilna Sierksma uit Ede. “Het zingen van allerlei liedjes met bijbehorende spelletjes is één van de activiteiten die tijdens de cursus aan bod komen”, vertelt Siersma. Daarnaast wordt er geluisterd, bewogen en gebruik gemaakt van muziekinstrumentjes. Tijdens de lessen staan de kinderen centraal, alle activiteiten passen bij hun leeftijd.” Sierksma hoopt dat de muziek ook een plaats krijgt in het dagelijks leven doordat ouders met hun kind de liedjes en de spelletjes thuis ook gaan zingen en spelen. Sierksma: “Je hoeft als ouder niet muzikaal te zijn. Waar het om gaat is dat je samen plezier beleeft.”

De cursus van vijf bijeenkomsten vindt plaats op donderdagochtend in een groep van maximaal acht volwassenen met kind. Kinderen vanaf 8 maanden t/m 3 jaar zijn welkom. De cursus start op 29 februari. De tijd is van 9.30-tot 10.10 uur (inloop vanaf 9.15 uur). Bij grote belangstelling kan een tweede groep gevormd worden van 10.20-11.00 uur. De cursus wordt gehouden in de voormalige Albert Schweizer basisschool in Renkum.

De prijs voor de cursus is  € 50,00. Houders van de Gelrepas kunnen flink korting krijgen. Voor meer informatie, zie www.t2muziek.nl. Direct aanmelden kan via info@t2muziek.nl.

Naar het overzicht