Zingen in Lourdes

De Heelsumse muziekschool T2muziek organiseert in samenwerking met Christoffel reizen en de Titus Brandsma Parochie een (zang)reis naar Lourdes van vrijdag 13 september tot en met vrijdagmorgen 20 september 2024. De reis is voor zangers en partners, en niet-zangers.

Van te voren wordt een projectkoor geformeerd met de mensen die graag willen zingen. Dit koor staat onder leiding van Simon de Jong van T2muziek.Tijdens de week zingt het projectkoor in drie of vier missen bijvoorbeeld bij de grot en in kerkgebouwen op het Heiligdom. De mogelijkheid bestaat om op individuele basis mee te zingen als koorlid met de internationale mis onder leiding van een Franse dirigent.

Zangers van het Heelsums Gelegenheidskoor en van het mannenkoor MIO zijn uitgenodigd. Ook de partners en andere  geïnteresseerden (niet zangers/niet muzikanten) zijn van harte welkom.

De reis
De bedoeling is om op vrijdag 13 september rond 17.00 uur uit Wageningen te vertrekken. Op zaterdag 14 september komen we in de ochtend aan in Lourdes. Het vertrek uit Lourdes is op donderdag 19 december na het diner en op vrijdag 20 september komen we weer terug in Wageningen. De kosten zijn € 975 euro per persoon.
Voor deze prijs krijg je vijf overnachtingen in een tweepersoons kamer van viersterren hotel Solitude in Lourdes met drie maaltijden per dag (twee warme maaltijden), een excursie en de busreis naar Lourdes en weer terug naar Wageningen.
De reis kan doorgaan als we 44 deelnemers hebben in een bus met een capaciteit van 60 personen (ivm nachtplaatsen).

Het zingen
Het te zingen repertoire wordt bepaald wanneer we weten welke zangers er mee gaan. Het repertoire wordt gekozen uit  Nederlandse 1-4 stemmige missen, Taizé liederen, Maria liederen, Gregoriaanse liederen  en mogelijk gedeelten uit Latijnse of Engelse missen en is altijd religieus qua tekstinhoud.
Het plan is om eind augustus en begin september het repertoire in te studeren zoals we met het HGK (kerst) project koor in voorgaande projecten hebben gedaan.

Meer informatie en aanmelden

Heb je vragen? Neem dan contact op met Simon de Jong, info@t2muziek.nl of tel. 06 34 87 72 83.

Meer informatie over de reis, zie christoffelreizen daar kan de reis ook geboekt worden.

Heb je de reis geboekt en zing of musiceer je mee? Dan graag ook een mailtje sturen naar info@t2muziek.nl. We horen graag welke partij jij zingt of welk instrument je bespeelt.

 

Simon: “Ik ben diverse keren met een koor naar Lourdes geweest en het is een blijft een bijzondere en mooie ervaring die ik graag met anderen deel.”

 

 

 

 

Naar het overzicht

Simon de Jong: “Ik ben diverse keren met een koor naar Lourdes geweest en het is een blijft een bijzondere en mooie ervaring die ik graag met anderen deel.”