Zangers welkom bij Kerstproject Gelegenheidskoor

Op zaterdag 4 november starten de repetities voor het kerstproject van het Heelsums Gelegenheidskoor. Zangliefhebbers uit de gemeente Renkum en omgeving zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.                   

Het koor repeteert op zes zaterdagen van 11.00 uur tot 13.00 uur. De repetities zijn gezellig en intensief en vinden plaats in de voormalige Albert Schweitzer school in Renkum. Het kerstproject is een initiatief van T2muziek. 

“Jaarlijks heeft het koor tussen de 30 en 40 deelnemers”, vertelt dirigent Simon de Jong van T2muziek. “We repeteren zes keer en treden meestal drie keer op o.a.  bij de traditionele Carols bij kaarslicht in de Muziektent van Heelsum. Daarnaast doen we een zondagmiddagconcert en zingen we vaak ook tijdens een kerstdienst."

Het programma is nog in ontwikkeling maar een aantal nummers zijn inmiddels bekend zoals Torches (Engelse carol), Jesu joy of man’s desiring (Bach), God rest you merry gentlemen (engelse carol), Go tell it on the mountain. Er komen nog nummers bij. Het repertoire wordt mede bepaald door het aantal inschrijvingen en de samenstelling van het koor.

Zangervaring is niet nodig, zelfwerkzaamheid wel omdat het programma in korte tijd wordt ingestudeerd en uitgevoerd. Naast bladmuziek worden geluidsfiles toegestuurd om thuis te beluisteren. Direct aanmelden kan via heelsumsgelegenheidskoor@gmail.com. Voor meer informatie over de repetities, de kosten en de optredens, zie: Kerstproject 2023 HGK.

Naar het overzicht

  • Zangers welkom bij Kerstproject Gelegenheidskoor