Cursus Muziek op Schoot in Renkum

Op donderdag 23 mei start T2muziek in Renkum weer met een cursus ‘Muziek op schoot’. Dit is een speelse manier voor de allerkleinsten om kennis te maken met muziek en beweging. En voor (groot-)ouder en kind een moment om samen plezier te maken.

Iedereen herkent het wel, hoe aandoenlijk blij en enthousiast kinderen kunnen reageren op muziek. Meewiebelen, in de handjes klappen, puur plezier; het is een prachtig gezicht en het maakt de cursus Muziek op Schoot tot een hoogtepuntje in de week met veel inspiratie om ook thuis samen pret te maken met muziek.

De lessen worden gegeven door Wilna Sierksma uit Ede. “Het zingen van allerlei liedjes met bijbehorende spelletjes is één van de activiteiten die tijdens de cursus aan bod komen”, vertelt Siersma. Daarnaast wordt er geluisterd, bewogen en gebruik gemaakt van muziekinstrumentjes. Tijdens de lessen staan de kinderen centraal, alle activiteiten passen bij hun leeftijd. Sierksma: “Je hoeft als ouder niet muzikaal te zijn. Waar het om gaat is dat je samen plezier beleeft.”

De cursus van vijf bijeenkomsten vindt wekelijks plaats op donderdagochtend in een groep van maximaal acht volwassenen met kind. Kinderen vanaf 8 maanden t/m 3 jaar zijn welkom. De cursus wordt gehouden in de voormalige Albert Schweizer basisschool in Renkum.

Voor meer informatie en aanmelding zie Muziek op Schoot.

Naar het overzicht