Workshop Barok aan de Rijn 2024 voor zangers en strijkers

De stichting Klavecimbel in Fusion organiseert in het weekend van 20-21 april een workshop voor gevorderde (amateur) strijkers en voor koorzangers. (Alt)violisten, cellisten en bassisten uit de wijde omgeving en mensen die graag zingen zijn van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Gedurende twee dagen worden gezamenlijk een paar mooie stukken ingestudeerd en vervolgens afgesloten met een uitvoering aan het eind van de zondagmiddag.
De zangers zullen van te voren al twee keer repeteren op zaterdagochtend 13 april en zondagmiddag 14 april. Repetities en concert zullen plaatsvinden in Renkum in de Cultuurzaal van MFC Doelum. Annette Veltkamp van T2muziek leidt de workshop en het orkest vanachter het door de stichting aangeschafte Mietke klavecimbel.

“Op het programma staan een paar koorwerken, maar ook werken voor alleen orkest”, vertelt Veltkamp. “Het voorlopige programma bestaat uit onder meer de volgende koorwerken: Gloria van Vivaldi; Jesu Joy of man’s desiring van Bach en een deel uit het stabat Mater van Pergolesi en als orkestwerk in elk geval de orkestsuite D majeur BWV 1068 van Bach. Er komt nog een orkestwerk bij. Ik hoop op veel deelnemers om er een mooi feest van te maken.”

Het is de derde keer dat de Workshop Barok aan de Rijn georganiseerd wordt. Voorgaande keren waren er solopartijen voor dwarsfluit en viool, dit keer is er een samenwerking met het Heelsums Gelegenheidskoor.

Een paar weken voor de workshop krijgen de deelnemers de bladmuziek per mail toegestuurd. Van de instrumentalisten wordt verwacht dat iedereen zijn partijen kan spelen als de workshop begint. De tijd om samen te studeren wordt vooral besteed aan interpretatie van het stuk en het samenspelen. De zangers hebben het weekend voor het project twee extra repetities en ook van hen wordt verwacht dat ze thuis oefenen.

Voor alle informatie en voor aanmelding klik hier.

Naar het overzicht

  • Workshop Barok aan de Rijn 2024 voor zangers en strijkers