Barok aan de Rijn 2024

Voor de derde keer organiseert de stichting Klavecimbel in Fusion een workshop Barok aan de Rijn en wel in het weekend van 20-21 april 2024. De workshop is bedoeld voor gevorde (amateur) strijkers en dit keer ook voor amateurzangers. Gedurende twee dagen worden een paar mooie stukken ingestudeerd en vervolgens afgesloten met een uitvoering.
De zangers zullen voorafgaand aan het weekend twee extra repetities hebben. Annette Veltkamp van T2muziek leidt de workshop en het orkest vanachter het door de stichting aangeschafte Mietke klavecimbel. Simon de Jong leidt de koorrepetities.

Op dit moment zijn met name violisten en alten van harte welkom!

Programma

Op het programma staan een paar koorwerken, maar ook werken voor alleen orkest. Voorlopig programma: Gloria van Vivaldi, Jesu Joy of man's desiring en een deel uit het stabat Mater van Pergolesi (werken voor koor en orkest); orkestsuite D majeur BWV 1068 van Bach. Er komt nog een orkestwerk bij.

Data en tijden

De workshop vindt plaats in het weekend van 20-21 april. Op zaterdag 20 april van 11.00-16.30 en zondag van 10.00-16.30 inclusief de presentatie als afsluiting.

De extra koorrepetities vinden plaats op zaterdagochtend 13 april van 11 tot 13.00 uur en op zondagmiddag 14 april van 13.30 tot 15.30 uur.

Locaties

Het orkest oefent in het workshopweekend in de Cultuurzaal van Doelum, Hogenkampseweg 45, 6871 JK Renkum. Ook het koor zal daar in het weekend deels oefenen. Ook de uitvoering zal daar plaatsvinden. 

Het koor zal van te voren repeteren in de voormalige Albert Schweizer basisschool en ook in het worshokweekend wordt daar deels geoefend. Adres voormalige Albert Schweizer basisschool: Goudsbloemstraat 2 in Renkum. Let op: De ingang voor T2muziek ligt aan de Keijenbergseweg. Daar zijn diverse toegangshekjes en het hekje dat het dichtst bij de kruising met de Waterweg ligt is het toegangshek voor T2muziek. Vervolgens steek je het plein recht over en neem je de zij-ingang van het gebouw. dat voor je ligt.

Kosten

€ 80,00 per persoon. Bladmuziek, koffie, thee en wat lekkers zijn inbegrepen. Lunch zelf meenemen of te verkrijgen in de kantine van Doelum.    

Aanmelden

Graag zo spoedig mogelijk aanmelden via infusionklavecimbel@gmail.com. Graag ook vermelden welk instrument je bespeelt of tot welke stemgroep je denkt te behoren.