Zomeravondconcert in muziektent Heelsum

Zaterdagavond 23 juni organiseert Heelsums Harmonie een zomeravondconcert in muziektent Heelsum. Heelsums Harmonie en het leerlingenorkest T2muziek/Heelsums Harmonie zullen optreden. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren.

Het concert begint om 19:30 uur en eindigt rond 20:30 uur. Het leerlingenorkest speelt o.a. Pirates of the Caribbean en Roundtable Rival  (een Country Rock stuk.van Lindsey Stirling). Heelsums Harmonie speelt o.a Libertango van Astor Piazzolla en Roberto ‘s Bolero met Bert van Ginkel als solist op trombone. Samen met het leerlingenorkst wordt Waltz no.2 van Dimitri Shostakovich uitgevoerd.

Samenwerking
Heelsums Harmonie en T2muziek werken nauw samen in het opleiden van jonge muzikanten. Begin 2017 heeft T2muziek de opleiding en begeleiding van het leerlingenorkest van Heelsums Harmonie overgenomen. Indertijd bestond het orkest nog uit 5 leerlingen. De nieuwe opzet werpt zijn vruchten af. Veel leerlingen van T2muziek maken deel uit van het leerlingenorkest, dat inmiddels uit zo’n 25 personen bestaat. Nieuwe leerlingen zijn altijd welkom. Voor meer informatie over het leerlingenorkest, kan men contact opnemen met T2mzuziek. 

Nieuwe dirigent Heelsums Harmonie
Heelsums Harmonie staat sinds januari onder leiding van Christian Ansink. Sinds 1990 is hij als trombonist verbonden aan Het Gelders Orkest. Naast zijn werk in het orkest speelt hij in Het Nederlands Trombonekwartet en het HGOkoperkwintet. Hij remplaceerde in orkesten en ensembles zoals Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Koninklijk Concertgebouworkest, Radio Filharmonisch Orkest, Radio Kamer Orkest, Nederlands Blazers Ensemble. 

De toegang tot het zomeravondconcert is gratis. De muziektent is gelegen op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Papyruslaan in Heelsum.

Naar het overzicht

  • Zomeravondconcert in muziektent Heelsum