Workshop Barok aan de Rijn

Barok aan de Rijn, onder deze noemer organiseert de Stichting Klavecimbel in Fusion de eerste workshop in haar bestaan. Mensen die een strijkinstrument bespelen zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit evenement dat plaatsvindt in Renkum in het laatste weekend van oktober.

De workshop is bestemd voor (goede) amateurstrijkers: violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten. Samen wordt het mooie derde Brandenburgse Concert van Bach in een weekend ingestudeerd en vervolgens afgesloten met een uitvoering voor publiek.
Annette Veltkamp van T2muziek leidt de workshop en het orkest vanachter het onlangs door de stichting Klavecimbel in Fusion aangeschafte Mietke klavecimbel.

De workshop wordt gehouden op zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2019 in de Cultuurzaal van Doelum te Renkum. Een paar weken voor de workshop krijgen de deelnemers de bladmuziek toegestuurd. Er wordt verwacht dat iedereen zijn partijen kan spelen als de workshop begint. Tijdens de workshop wordt met name gewerkt aan de interpretatie en het samenspel.
De bedoeling is dit stuk in een weekend zo goed te krijgen dat aan het eind van de zondagmiddag een presentatie gegeven kan worden, wellicht aangevuld met een paar andere bekende stukken.

Voor meer informatie over de workshop, de tijden, locatie en kosten, zie de website www.klavecimbelinfusion.com. Aanmelden kan via infusionklavecimbel@gmail.com

Naar het overzicht