Winnaars talentenjacht T2muziek bekend

Zaterdagmiddag 11 november was de finale van de muzikale talentenjacht in het kader van het 10-jarig jubileum van T2muziek uit Heelsum. Vijf finalisten vochten om de eer op te mogen treden tijdens het jubileumconcert van Heelsums Harmonie op 25 november.

 

De finalisten waren toevallig allen jonge dames in de leeftijd van 10 – 13 jaar. Zij mochten optreden in de kersvers afgeleverde cultuurzaal van het nieuwe MFC Doelum in Renkum. Het publiek bestond vooral uit vrienden en familie van de meiden.

 

Een aantal leden van Heelsums Harmonie o.l.v. Henrite Rusch verleenden hun medewerking en begeleidden de finalisten bij de verplichte nummers. Voor de muzikanten was dat Gypsy Dance en voor de vocalisten Sweet Goodbyes. Daarnaast zong of speelde iedere finalist ook een vrij nummer.

 

Voor de deelnemers was het best spannend om solo voor een publiek op te treden en voor het eerst met orkestbegeleiding te zingen of spelen. Het werd een enerverende  strijd waarin de zenuwen zwaar op de proef werden gesteld. De jury bestaande uit Jilt Jansma, dirigent van Heelsums Harmonie en Simon de Jong van T2 muziek, kwam na rijp beraad met de twee winnaars uit de bus. De vocale winnaar is  Anniek Geirnaert  en de viool spelende Eveline Waskowsky is de winnende instrumentalist.

 

Jurylid Jansma prees alle dames en zei dat hij blij verrast was met het hoge niveau van de prestaties.

 

Eveline en Anniek mogen als ultieme prijs op 25 november optreden tijdens het 90-jarig jubileumcomcert van Heelsums Harmonie. Dat vindt plaats in de grote zaal van MFC Doelum, vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

 

Foto's

Op de foto van links naar rechts: de 2 winnaars Eveline Waskowsky (10 jaar, viool); Anniek Geirnaert (13 jaar, zang). Daarnaast Anne Nijhof (10 jaar, zang), Meenal Guntubioya (11 jaar, zang); Gowri Menon (12 jaar, piano).

Morgen staan nog veel meer foto's op onze website.

 

Naar het overzicht

Foto's finale Talentenjacht

Foto's van de finale van de muzikale Talentenjacht. Klik op een foto hieronder om het album te openen.


  • Winnaars talentenjacht T2muziek bekend