Renkums mannenkoor-MIO naar Debno

 

Van donderdag 4 april t/m zondag 7 april maakt het mannenkoor-MIO uit Renkum een uitstapje naar Debno in Polen. Op uitnodiging van stichting Renkum-Debno wil het koor bijdragen aan de bestendiging van het samenwerkingsband tussen de gemeente Renkum en Debno, dat al meer dan 25 jaar bestaat.

Renkums burgemeester mevrouw Agnes Schaap zal samen met wethouder Jasper Verstand ook in Debno verblijven om de nieuwe burgermeester van Debno te ontmoeten. Bij de daarbij gepaste ceremonieën en formaliteiten van deze ontmoetingen van de bestuurders van beide gemeentes, wil mannenkoor-MIO van zich laten horen. Uiteraard zullen beide volksliederen dan gezongen worden.
Verder is het koor uitgenodigd om op zaterdagmiddag 6 april ten behoeve van de jaarlijks sportmanifestatie -de Marathon van Debno- op te treden. ’s Avonds zal het koor de R.K.-avondmis in de kerk van Debno opluisteren met enkele religieuze liederen.

Tussendoor willen de koorleden de omgeving van Debno leren verkennen en een bezoek brengen aan het museum van Kostrzyn, dat de kenmerkende geschiedenis van het Oder-Neisse grensgebied illustreert. 

Mannenkoor MIO

Mannenkoor-MIO reist om de twee jaar naar het buitenland om zangervaringen op te doen. Het koor bezocht al eerder Dublin en Leipzig. Dirigent Simon de Jong van T2muziek begeleidt het koor en weet goed zangtalent te ontwikkelen. Enthousiasme en doorzettingsvermogen samen met veel zangplezier motiveren het koor dat alweer bijna zeven jaar bestaat. Iedere donderdagavond oefent het koor in het Boerderijtje van de Fluitersmaat in Renkum. Ook mannen met weinig zangervaring zijn van harte welkom, iedere keer wordt de avond afgesloten met een gezellig en informeel samenzijn. Voor meer informatie over dit koor, klk hier.

Naar het overzicht