Open Avond voor wie samen muziek wil maken

Mensen uit de omgeving van Renkum die een muziekinstrument (leren) bespelen en die graag samen met anderen muziek willen maken zijn van harte welkom bij het Symfonisch Leerlingenorkest in Renkum. Op dinsdagavond 9 oktober van 19.00 tot 20.00 uur houdt dit orkest een Open Repetitie-avond in de Cultuurzaal van Doelum.

Een muziekinstrument bespelen is leuk en veel mensen volgen privéles bij een leraar of muziekschool. Je kunt er nog veel meer uithalen als je samen met anderen muziek maakt: het plezier van samen spelen, de voldoening als jouw melodie zich invoegt in een groter harmonieus geheel en de kick van regelmatig optreden. Dit alles kan gerealiseerd worden door mee te spelen in het Symfonisch Leerlingenorkest. Dit is een gezamenlijk initiatief van T2muziek en Heelsums Harmonie.

Annette Veltkamp, dirigent  van dit orkest: “Men denkt vaak dat je behoorlijk goed moet zijn om aan een orkest deel te nemen, maar dat is niet zo. In ons leerlingenorkest kun je al snel op je eigen niveau een bijdrage leveren aan een muziekstuk. Ben je gevorderd dan kun je doorstromen naar bijvoorbeeld het grote orkest Heelsums Harmonie.”
Het leerlingenorkest bestaat op dit moment uit zo’n 20 muzikanten, waarvan 75% jeugd en een kwart volwassenen. Iedere dinsdagavond wordt er gerepeteerd van 19.00 uur tot 20.00 uur en zo’n vijf keer per jaar wordt een optreden gegeven. Op dit moment is er plaats voor houtblazers, koperblazers en mensen die een strijkinstrument of slagwerk bespelen.
Het Symfonisch Leerlingenorkest is bedoeld voor muzikanten uit de regio Renkum. Dus naast inwoners van de dorpen van Renkum zijn ook mensen uit de gemeenten Ede, Wageningen en dorpen aan de overkant van de rivier welkom.

Tineke Jolink (43) komt uit Driel en speelt nu ruim een half jaar in het leerlingenorkest op de contrabas. Sinds anderhalf jaar heeft zij les op dit instrument. Jolink: “Mijn dochter speelde contrabas en door haar ben ik aangestoken. Samen zijn we naar het leerlingenorkest gegaan. Het spelen en goed luisteren in zo’n orkest is een hele uitdaging. In het begin moeilijk, maar ook erg leuk. Er zitten inderdaad nog niet zoveel volwassenen in het orkest, maar ik vind het wel grappig om met  kinderen en jongeren samen te spelen, zij kunnen vaak leuk uit de hoek komen. De sfeer is goed en ik vind het erg fijn om samen met de andere contrabassist te spelen.” Tineke geniet van de optredens: “Het is leuk om het resultaat te laten horen en te laten zien wat je allemaal met zo’n klassiek instrument kunt doen.”

Iedereen is van harte welkom op de Open Avond. Wanneer je je van tevoren opgeeft en aangeeft welk instrument je bespeelt, dan ligt er muziek voor je klaar en kun je meespelen. Aanmelden kan via info@t2muziek.nl. De wekelijkse repetities vinden plaats in MFC Doelum, Hogenkampseweg 45 in Renkum. Hier wordt ook de Open Repetitie-avond gehouden.

Naar het overzicht

  • Open Avond voor wie samen muziek wil maken