Muzikale zondagmiddagviering in St Josephkerk

Op zondagmiddag 14 april is er een korte viering met muziek, samenzang en overdenking in de
St Josephkerk in Heelsum. Iedereen is van harte welkom.

 

Tijdens de viering wordt geestelijke vocale muziek voor dit jaargetijde afgewisseld met teksten, gedichten en gebed. De voorganger is Annette Melzer. De muzikale noot wordt verzorgd door het Heelsums Gelegenheids Koor uitgebreid met koorzangers uit de Overbetuwe en instrumentalisten van T2 muziek. De muzikale (bege-)leiding is in handen van Simon de Jong en Annette Veltkamp van T2muziek.

 

Het muzikale programma bestaat uit samenzang van enkele bekende liederen en koorzang: psalm 150 ( Cesar Franck) , 2 Bachkoralen ( O, Haupt voll Blut und Wunden), Gloria uit Taizé, Aller Augen (H. Schútz) en Kyrie en Gloria uit de mis van W. Vogel. Ook zijn er een paar instrumentale nummers.

 

De viering begint om 15.15 uur en duurt ongeveer een uur. De kerkdeuren zijn geopend vanaf  15.00 uur. Ter bestrijding van de onkosten wordt een collecte tijdens de viering gehouden. Aansluitend aan de viering is er mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee, tegen een kleine vergoeding.

 

Heelsums Gelegenheids Koor

T2muziek organiseert twee keer per jaar een project waarop enthousiaste zangers kunnen inschrijven. Deze uitvoering in de St Joseph is in het kader van het voorjaarsproject. Het Gelegenheidskoor is een dynamisch koor dat per project en soms zelfs per uitvoering wisselend is van grootte en samenstelling. Het kernkoor heeft vijf zondagmiddag en –avonden keihard gerepeteerd, maar er doen  dit keer ook zangers uit Overbetuwe mee die twee weken geleden als scratchzangers een dag mee geoefend hebben. Na een geslaagde uitvoering in Heteren ontstond het idee om hen ook uit te nodigen voor de uitvoering in Heelsum.

Voor meer informatie over het Heelsums Gelegenheidskoor en de projecten zie: www.T2muziek.nl

 

 

 

 

Naar het overzicht

  • Muzikale zondagmiddagviering in St Josephkerk