Leerlingenorkest maakt tour langs basisscholen

Dinsdag 14 mei maakt het Symfonisch Leerlingen Orkest (SLO) een tour langs basisscholen in Renkum en Heelsum. Een van de doelen is om te laten zien hoe leuk het is om (samen) muziek te maken.

 

Het Symfonisch Leerlingen Orkest is een samenwerking tussen Heelsums Harmonie en T2muziek. Iedere dinsdagavond wordt er geoefend in MFC Doelum.  Het orkest bestaat uit ruim 25 leerlingen: kinderen, jongeren en volwassenen. Na verloop van tijd kunnen zij doorstromen naar de Heelsums Harmonie.
Annette Veltkamp van T2muziek is dirigent van dit  leerlingenorkest. “Met deze tour willen we laten zien dat niet alleen ouderen en gepensioneerden een instrument bespelen, maar juist ook jongeren”, vertelt zij. “Zeker in samenspelverband zoals in een orkest is muziek maken geweldig en leerzaam: luisteren naar elkaar, instructies volgen, tellen, de noten goed spelen en  aanpassen aan het geheel. Als je dan het eindresultaat hoort, kun je niet anders dan blij worden van muziek. Dit willen we graag delen en hopen dat dit een aanzet is tot meer muziek op de (basis)scholen.”

Repertoire

Veltkamp vertelt dat leerlingen meegedacht hebben over de te spelen stukken. Onder andere  Wake me up van Avicii, Pirates of the Caribbean en Roundtable Rival worden ten gehore gebracht. Veltkamp: “Het zal een dag worden van hard werken, maar de jongeren (en oudere leden) hebben veel zin in deze tour.”

Programma

Het SLO zal dinsdag vijf scholen aandoen, te beginnen met de Airborneschool om 9.00 uur. Dan door naar de Jac.P.Thijsse, Vita Vera/Don Bpsco, Albert Schweitzer en de Beatrixschool.

Op elke locatie wordt ca. 20 minuten gespeeld, dan opbreken, transport naar de volgende school, opbouwen en weer optreden. Dit alles is mogelijk dankzij de medewerking van leden van de Heelsums Harmonie, de volwassen leden van SLO en uiteraard de betreffende scholen.

 

Het SLO zal met ca. 20 leerlingen optreden: alle jongeren doen mee en hebben door de medewerking en hulp van Rob Hulstein, directeur van de Atlas (gefuseerde school Albert Schweizer en Jac. P. Thijsse) vrij gekregen van hun basis-of middelbare school.

 

Voor meer informatie over het Symfonisch Leerlingen Orkest, zie de website: T2muziek.nl

 

 

Naar het overzicht

  • Leerlingenorkest maakt tour langs basisscholen