Leerlingen T2muziek sluiten af met presentaties

T2muziek heeft de laatste week voor het zomerseizoen afgesloten met een reeks leerlingenpresentaties. In drie bijeenkomsten op maandag, dinsdag en woensdag vonden er zo’n 45 individuele optredens plaats voor familie en bekenden. 

“De meeste leerlingen vinden het leuk om te laten zien wat ze geleerd hebben’, vertelt Annette Veltkamp van T2muziek. Sommige leerlingen gaven een solo-optreden anderen speelden met z’n tweeën of drieën. Piano, viool, klarinet, drums, zo’n 13 verschillende instrumenten kwamen aan bod. De helft van het leerlingenorkest trad op als band en bracht al zingend en spelend het nummer  Summer Paradise ten gehore. Veltkamp “We kiezen samen met elke leerling een stuk op niveau dat ze vervolgens instuderen. Natuurlijk vinden ze een optreden best wel spannend, maar we zorgen voor een laagdrempelige en ontspannen sfeer. Sommige leerlingen vinden het zo leuk dat ze alle drie de dagen langskomen!” 

Voor de (groot-) ouders is het ook altijd weer een speciale ervaring om hun (klein-) kind op het podium te zien, weet Veltkamp. “Met broers en zusje erbij wordt het een gezellige boel. Na afloop wordt er nog wat nagepraat met limonade en chips voor de kinderen en een kop koffie/thee voor de ouders.” 

Workshop

Sommige teenagers hebben geen zin meer in een optreden en special voor hen organiseerde T2muziek een workshop over de bij teenagers populaire componisten Einaudi en Thiersen. Aan de hand van (live)muziekvoorbeelden werd  hun muziekstijl en  invloed op het hedendaagse muziekleven behandeld. Sommige leerlingen vonden het alsnog leuk om mee te spelen. Het werd een geanimeerde bijeenkomst. 

Samenspel

Op dinsdag organiseerde T2muzek een samenspelochtend voor volwassenen. Naast de individuele lessen is het altijd leuk om een keer te ervaren wat het is om samen te spelen. De deelnemers  waren het er over eens: dit smaakt naar meer. 

Woon je in een van de dorpen van de gemeente Renkum en lijkt het je leuk om een instrument te bespelen of te zingen? Je bent nooit te oud om te leren. Bij T2muziek gaan plezier en kwaliteit hand in hand. Begin september gaan we weer fris van start. Neem voor meer informatie over het aanbod van lessen en de prijzen een kijkje op deze website en volg een gratis gastles.

Naar het overzicht

  • Leerlingen T2muziek sluiten af met presentaties