Geslaagde muziektour leerlingenorkest langs basisscholen

Dinsdag 14 mei maakte het Symfonisch Leerlingen Orkest (SLO) een tour langs basisscholen in Renkum en Heelsum. Een van de doelen was om te laten zien hoe leuk het is om (samen) muziek te maken.

 

Het plezier spatte er vanaf op deze zonovergoten dinsdagmorgen op het schoolplein van Vita Vera in Heelsum. Kinderen klapten fanatiek mee met ‘Wake me up’ en moesten steeds weer lachen om de vrolijke invallen van de twee solisten op triangel en saxofoon bij het stuk de ‘Muppets’

Het SLO trad op bij vijf scholen  en begon bij de Airborneschool om 9.00 uur. Daarna  door naar de Jac.P.Thijsse, Vita Vera/Don Bpsco, Albert Schweitzer en de Beatrixschool. Op elke locatie werd ca. 20 minuten gespeeld, vervolgens opbreken, transport naar de volgende school, opbouwen en weer optreden. Door de strakke planning en enthousiaste samenwerking van alle betrokkenen liep het allemaal gesmeerd. Dankzij het prachtige weer konden drie optredens plaatsvinden op het schoolplein wat wel heel prettig was omdat het orkest best wat ruimte nodig heeft.

Aan het eind van de tour werd snackbar Airborne aangedaan en samen een patatje gegeten. Een leuke afsluiting van een geslaagde tour.

Het Symfonisch Leerlingen Orkest is een samenwerking tussen Heelsums Harmonie en T2muziek. Iedere dinsdagavond wordt er geoefend in MFC Doelum.  Het orkest bestaat uit ruim 25 leerlingen: kinderen, jongeren en volwassenen. Na verloop van tijd kunnen zij doorstromen naar de Heelsums Harmonie. Voor de kleinste beginners is er ook nog een Opstaporkest.
Annette Veltkamp van T2muziek is dirigent van het  leerlingenorkest. “Met deze tour willen we laten zien dat niet alleen ouderen en gepensioneerden een instrument bespelen, maar juist ook jongeren”, vertelt zij. “Zeker in samenspelverband zoals in een orkest is muziek maken geweldig en leerzaam: luisteren naar elkaar, instructies volgen, tellen, de noten goed spelen en  aanpassen aan het geheel. Als je dan het eindresultaat hoort, kun je niet anders dan blij worden van muziek. We hopen kinderen te enthousiasmeren om ook een instrument te gaan bespelen.” Voor meer informatie over het Symfonisch Leerlingen Orkest, zie Symfonisch Leerlingen Orkest.

Foto's tour

Hieronder vind je alle foto's van deze tour:

Naar het overzicht

  • Geslaagde muziektour leerlingenorkest langs basisscholen