Crowdfunding voor klavecimbel

De stichting Klavecimbel in Fusion werkt aan de comeback van het klavecimbel. Met behulp van crowdfunding en ludieke acties zamelt zij geld in voor de aanschaf en promotie van het klavecimbel. De stichting hoopt samen met burgers en bedrijven uit de gemeente Renkum genoeg geld binnen te halen. 

In de tijd van Bach en Mozart was het klavecimbel enorm populair. Annette Veltkamp, Sander Eggen en Karen Witsenburg, drie musici uit Heelsum en omgeving, willen het klavecimbel afstoffen en weer hip en eigentijds maken. Ze willen laten zien dat het klavecimbel prima in staat is ook in deze tijd een rol te spelen. Ja, zelfs mee kan doen met de moderne muziek van nu. Door het te combineren met moderne instrumenten en diverse muziekstijlen krijg je hele verrassende klanken. Klavecimbel in Fusion wil dit prachtige instrument, zijn muziek en mogelijkheden toegankelijk maken voor een groter publiek. Ze wil het instrument promoten door het geven van concerten met artiesten die actief zijn binnen de klassieke muziek, alsook binnen de lichte muziek en wereldmuziek. Daarnaast wil ze educatieve projecten opzetten en workshops geven. 

Crowdfunding

Voor het laten bouwen van een klavecimbel is veel geld nodig. Naast eigen investering en de hulp van fondsen, vraagt de stichting hulp van mensen uit de omgeving. “De Provincie Gelderland heeft dit project gekenmerkt als uniek en waardevol en daarom toegezegd de laatste 30% (€ 7.500,00) te doneren,” vertelt Annette enthousiast “mits we 70% sponsorgelden bij elkaar krijgen van minimaal 20 verschillende donateurs. Een geweldige toezegging; met de hulp van enthousiaste medeburgers kan het waarheid worden!”

Mensen kunnen een donatie doen via de website voordekunst.nl. Daar staat ook een filmpje over dit project. Klik op ‘vind een campagne’ en zoek op ‘klavecimbel’ of klik op ‘Bij mij in de buurt’. 

Muziekmarathon

Ook de leerlingen van T2-muziekschool gaan geld inzamelen. Zij spelen mee in een muziekmarathon waarbij zij zich laten sponsoren door hun omgeving. Naar verwachting zal deze actie begin mei plaatsvinden. 

Tegenprestatie

Donateurs die meer dan 10 euro doneren, krijgen een gratis kaartje voor een klavecimbelconcert. Grote donateurs worden uitgenodigd  voor een VIP arrangement, een workshop over de klavecimbel of een uitvoering op een feest.

Annette: “Met je donatie zorg je ervoor dat vele mensen, musici en luisteraars, van dit prachtige instrument kunnen genieten.”

Naar het overzicht