Zondagmiddagconcert in Doelum

In dit eerste zondagmiddagconcert kunt u luisteren naar klavecimbelmuziek gespeeld door Annette Veltkamp. Daarnaast zal Rivers Vocal groep optreden.

Annette Veltkamp speelt klavecimbelmuziek van de Barokperiode uit verschillende landen. Natuurlijk staat de vader van alle muziek op het programma: J.S. Bach (Duitsland). Daarnaast wordt muziek ten gehore gebracht van zijn tijdgenoot en tegenpool G.F. Händel (Engeland) en Domenico Scarlatti met zijn eigen stijl. Daarnaast worden er nog enkele korte sfeermakers gespeeld.

Het klavecimbel is de voorloper van de huidige piano, waarbij de snaren niet worden aangeslagen zoals bij een piano, maar worden aangetokkeld zoals bij een gitaar. Het veroorzaakt een heel karakteristiek geluid en laat barokmuziek mooi tot zijn recht komen door de transparante klank.

Het instrument waar Annette Veltkamp op speelt is in 1992 gebouwd naar voorbeeld van een Mietke klavecimbel (een Duitse klavecimbel- en harpbouwer die leefde van ca 1660-1719) door Jan Kalsbeek uit Zutphen.
Dit prachtige instrument kwam via een particulier bij de stichting Klavecimbel in Fusion terecht.

Rivers Vocal group is opgericht in September 2017 als zanggroep van de internationale school Rivers in Arnhem. Het koor repeteert enkele keren per week na afloop van de schooldag of in pauzes.

De zangers treden op tijdens schoolevenementen en buiten school zoals in een verzorgingshuis in het Arnhemse Schuytgraaf en in het stadstheater in Arnhem Centrum. Het koor is het enige schoolkoor van Midden- en Oost Nederland dat in November 2019 succesvol een koorexamen heeft afgelegd bij the Associated Board of Schools of Music Londen. Het repertoire varieert van licht klassiek tot internationale vocale wereldmuziek.

Rivers Vocal Group komt op 17 oktober met 6 tot 8 zangers naar Renkum om mee te werken aan het zondagmiddagconcert van Doelum. Op het repertoire staan onder meer een Frans klassiek liefdeslied, een Maori Waiata (in de originele taal van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland), Colors of the wind (uit Pocahontas) en een Engelstalig lied over vrede. Het koor wordt begeleid op klavecimbel.

 

Gratis entree, QR-code wordt gecontroleerd bij de ingang, reserveren via communicatie@doelum.nl.

Naar het overzicht