Zang en high tea in St. Josephkerk

Op zaterdagmiddag 14 april is er voor het laatst een muzikaal optreden met high tea in de St Josephkerk in Heelsum. Het Heelsums Gelegenheidskoor zingt delen uit de Missa Brevis van Jacob de Haan. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

T2muziek organiseert twee keer per jaar een project waarop enthousiaste zangers kunnen inschrijven. Deze uitvoering in de St Joseph is in het kader van het voorjaarsproject. Het koor is per project wisselend van grootte en samenstelling. Dit keer bestaat het koor uit zo’n 25 personen.

De zangers hebben vanaf half maart vijf zondagmiddag en –avonden keihard gerepeteerd en ook thuis of in de auto werd met behulp van geluidsbestanden geoefend.

De mis van componist Jacob de Haan is gecomponeerd in een modern en toegankelijk muziek idioom met mooie spanning opwekkende samenklanken/akkoorden die vervolgens harmonieus oplossen. De begeleiding voegt een laag toe aan de muziek , dat wil zeggen dat de pianopartij eigen tegenmelodieën toevoegt aan de koormuziek en daarmee complementerend werkt in het geheel van de muziek.

Naast het koor zal een leerling van T2 muziek op de viool spelen. Zij brengt onder andere een musicalnummer ten gehore.

Het muzikale programma begint om 14.30 uur en zal krap drie kwartier in beslag nemen. Daarna kan er gesmuld worden van de high tea en gezellig nagepraat worden. De entree is gratis, wel is er een collecte.

De kerk sluit in juli haar deuren; in deze setting is het dus voor het laatst dat het Gelegenheidskoor hier optreedt. T2muziek is dankbaar voor de jarenlange prettige samenwerking met de parochie St. Joseph en nodigt graag de parochianen uit voor deze muzikale high tea.

 

Naar het overzicht