Optreden Holzkirchner Symphoniker

Op vrijdagavond 2 november geeft de Holzkirchner Symphoniker uit Duitsland een optreden in de Hervormde Kerk van Renkum. Iedereen is van harte welkom om dit gratis concert bij te wonen.

De Holzkirchner Symphoniker is opgericht in 1993 en heeft in de loop van haar bestaan een breed repertoire opgebouwd, van klassiek tot modern.  Het ambitieuze amateur-orkest uit de omgeving van München verblijft voor een 8-daagse concertreis bij het Akoesticum in Ede. Het werkt daar een intensief repetitieprogramma af en zal daarnaast enkele concerten geven in de regio.
Tijdens de repetitieperiode staat vooral de muziek van Schubert, Mozart en Beethoven centraal. Op het concertprogramma staan bekende werken van deze componisten, waaronder symfonie nr. 40 van Mozart. De 47 musici van het orkest staan onder leiding van dirigent Andreas Ruppert.

Het twee uur durende concert, met pauze, begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

De Holzkirchner Symphoniker geeft op woensdag 31 oktober eenzelfde optreden in de Remigiuskerk in Steenderen en op donderdagavond 1 november in het Auditorium van het Akoesticum in Ede.
De organisatie van de tour is in handen van T2muziek uit Heelsum samen met Akoesticum uit Ede.

Naar het overzicht