Zangers welkom bij kerstproject Gelegenheidskoor

Op zaterdag 12 november starten de repetities voor het kerstproject van het Heelsums Gelegenheidskoor. Zangliefhebbers uit de gemeente Renkum en omgeving zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.                           

In het soms wat sombere najaar kan het fijn zijn om de zinnen te verzetten. Zingen is daar bij uitstek geschikt voor en de feestelijke gelegenheid van het kerstfeest een mooie aanleiding. Het Gelegenheidskoor nodigt mensen uit om mee te zingen in het kerstproject. Het koor repeteert op zes achtereenvolgende zaterdagen van 11.00 uur tot 13.00 uur. De repetities zijn gezellig en intensief en vinden plaats in de voormalige Albert Schweitzer school in Renkum. Het kerstproject is een initiatief van T2muziek. 

“Er zijn al diverse optredens vastgelegd”, vertelt dirigent Simon de Jong van T2muziek: “We zingen onder andere in Doelum tijdens de maandelijkse zondagmiddag-muziekuitvoeringen, we treden op bij de traditionele Carols bij kaarslicht in de Muziektent van Heelsum en zingen in de kerstdienst op zondagochtend in de PKN-kerk Renkum/Heelsum. Het zou geweldig zijn als het dit jaar allemaal door kan gaan na twee jaar corona. Vorig jaar hebben we nog wel gerepeteerd, maar op het moment suprême werd alle uitvoeringen afgelast. De zangers zullen er extra naar uitkijken om weer voor publiek op te treden.”

Er is gekozen voor een programma met mooie, originele kerstnummers. Denk aan Ein Kindlein ist uns heut geborn, Gaudens in Domino, The Christmas Samba (vlot, swingend),  The crown of roses (een Tsjaikovsky kerstlied), Stillle nacht (eigen arr.), The angel Gabriël , O little One sweet, Christmas Lullaby, See amid the winter's snow en Glorious Kingdom. Het repertoire is onder voorbehoud en wordt mede bepaald door het aantal inschrijvingen en de samenstelling van het koor.

Zangervaring is niet nodig, zelfwerkzaamheid wel omdat het programma in korte tijd wordt ingestudeerd en uitgevoerd. Naast bladmuziek worden geluidsfiles toegestuurd om thuis te beluisteren. Direct aanmelden kan via heelsumsgelegenheidskoor@gmail.com. Meer informatie over repetities en kosten: Kerstproject 2022 HGK

 

 

Naar het overzicht