Nieuws

Leerlingen T2muziek sluiten af met presentaties

T2muziek heeft de laatste week voor de zomervakantie afgesloten met een reeks leerlingenpresentaties. In drie bijeenkomsten op maandag, dinsdag en woensdag vonden er zo’n 45 individuele optredens plaats voor familie en bekenden.

“De meeste leerlingen vinden het leuk om te laten zien wat ze geleerd hebben’, vertelt Annette Veltkamp van T2muziek. Sommige leerlingen gaven een solo-optreden anderen speelden met z’n tweeën of drieën. Piano, viool, klarinet, drums, zo’n acht verschillende instrumenten kwamen aan bod. De helft van het leerlingenorkest trad op als band en bracht al zingend en spelend het nummer  Summer Paradise ten gehore. Veltkamp “We kiezen samen met elke leerling een stuk op niveau dat ze vervolgens instuderen. Natuurlijk vinden ze een optreden best wel spannend, maar we zorgen voor een laagdrempelige en ontspannen sfeer. Sommige leerlingen vinden het zo leuk dat ze alle drie de dagen langskomen!” 

Voor de (groot-) ouders is het ook altijd weer een speciale ervaring om hun (klein-) kind op het podium te zien, weet Veltkamp. “Met broers en zusje erbij wordt het een gezellige boel. Na afloop praten we nog wat na met limonade en chips voor de kinderen en een kop koffie/thee voor de ouders.”

 

Workshop

Sommige teenagers hebben geen zin meer in een optreden en speciaal voor hen organiseerde T2muziek een workshop over de bij teenagers populaire componisten Einaudi en Thiersen. Aan de hand van (live) muziekvoorbeelden werd  hun muziekstijl en  invloed op de hedendaagse muziek behandeld. Sommige leerlingen vonden het alsnog leuk om mee te spelen. Het werd een geanimeerde bijeenkomst.

 

Samenspel

Op dinsdag organiseerde T2muzek een samenspelochtend voor volwassenen. Naast de individuele lessen is het altijd leuk om een keer te ervaren wat het is om samen te spelen. De deelnemers  waren het er over eens: dit smaakt naar meer.

Woon je in een van de dorpen van de gemeente Renkum en lijkt het je leuk om een instrument te bespelen of te zingen? Je bent nooit te oud om te leren. Bij T2muziek gaan plezier en kwaliteit hand in hand. Begin september gaan we weer fris van start. Neem voor meer informatie over het aanbod van lessen en de prijzen een kijkje op de website www.t2muziek.nl en volg een gratis gastles.


Afscheid

 

Afgelopen week stond, naast alle prestaties van de leerlingen tijdens de optredens, ook afscheid nemen centraal. T2muziek heeft afscheid genomen van een aantal leerlingen die als basisschoolkinderen bij ons op les zijn gekomen en nu uitvliegen om te gaan studeren overal in het land. Het blijft geweldig leerlingen zich zien te ontwikkelen van kinderen tot jong volwassenen die met zelfvertrouwen de wereld intrekken.

T2muziek heeft ook afscheid genomen van twee docenten: van Thijs den Ouden, die op prima wijze afgelopen jaar drumlessen heeft verzorgd en nu, na te zijn geslaagd voor zijn MBO-muziekopleiding een opleiding tot muziekproducer gaat volgen.  En we nemen afscheid van onze zoon Willard als docent en zeer gewaardeerde medewerker op diverse gebieden binnen onze muziekschool. Willard heeft de afgelopen vijf jaar uitstekend werk gedaan als docent en logistiek medewerker tijdens concerten. Willard was goud waard in moeilijke tijden: in de tijd dat Simon ernstig ziek was, heeft hij geholpen de muziekschool draaiend te houden. Ook toen Annette een zware operatie moest ondergaan is Willard ingesprongen. Onze dank kan niet in woorden uitgedrukt worden.

willard vroeger en nu          

Willard gaat zijn studie Automotive Enginering in Enschede voortzetten, een pre-master aan de TU Twente.

                                                                                                                                                            

Crowdfunding via 'Voor de Kuns't gestopt

Vanaf maart is ook via deze website de crowdfunding voor een klavecimbel onder de aandacht gebracht. Het is niet gelukt om via de website ‘Voor de kunst’ voldoende fondsen te werven. Alle donateurs zullen hun inleg terug krijgen. Gelukkig is via de actie wel het netwerk vergroot, en is kennis genomen van twee klavecimbels die te koop zijn aangeboden. Klavecimbel in Fusion gaat natuurlijk door met het plan een klavecimbel te kopen, maar de actie gaat op een andere manier verder. Klavecimbel in Fusion houdt u op de hoogte van de plannen en hoopt dat u besluit om via de nieuwe opzet de stichting te steunen.


AMV-leerlingen op bezoek bij leerlingenorkest T2 en Heelsumse Harmonie

Dinsdagavond 16 mei was er een democoncert van T2muziek (leerlingenorkest), Heelsums Harmonie en AMV-leerlingen van Ritmiek Muziekin de oefenruimte in de Rijnkom. Heelsums Harmonie en het leerlingenorkest speelde enkele nummers en bij een paar stukken mochten de AMV-leerlingen meespelen en zo ervaren hoe het is om in een heus orkest te spelen. Daarna konden kinderen en ouders verder kennismaken met de diverse instrumenten en zich inschrijven voor een proefles. Het was een avond met veel muziek, kinderen en jongeren.

 


Heelsums Gelegenheidskoor in herdenkingsdienst oorlogsslachtoffers

Op 4 mei zingt het Heelsums Gelegenheidskoor in de herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk van Renkum voorafgaand aan de dodenherdenking bij het oorlogsmonument op het Europaplein. De herdenkingsdienst start om 19.00 uur. Aansluitend is de stille tocht naar het oorlogsmonument waar om 20.00 uur de dodenherdenking plaatsvindt.

 


Voorjaar met  HGK-koor

Zondagmiddag 30 april verzorgt het Heelsum Gelegenheidskoor samen met leerlingen van T2muziek een optreden in de RK kerk in Heelsum. Aansluitend is er een high tea. Het thema is ‘A bright and beautiful world’. Iedereen is van harte welkom.
De muzikale leiding van dit concert is in handen van Simon de Jong van T2muziek, Annette Veltkamp en Regina van den Berg nemen de instrumentale begeleiding voor hun rekening. Nummers die onder andere ten gehore worden gebracht zijn: Morning has broken, For the beauty of the earth, All things bright and beautiful en the Lord bless you, een zegenbede uit Ierland. Deze laatste drie nummer zijn van John Rutter.
Het optreden vindt plaats in de RK kerk St Joseph, Kamperdijklaan in Heelsum. De toegang is gratis. Wel wordt een collecte gehouden, ter bestrijding van de onkosten. Het programma start om 14.30 uur, aansluitend is er een high tea.
Verwen uzelf op deze voorjaarsmiddag en kom luisteren naar deze prachtige muziek.

 


Palmpasen optocht

Gezellige start van Palmpasen optocht bij de muziektent in Heelsum. Voor de start van de optocht bracht het leerlingenorkest van T2-muziek een drietal nummers ten gehore. De optocht werd aangevoerd door Drumband Heelsum. De organisatie van dit leuke initiatief was in handen van Muziektent Heelsum en ondernemersvereniging Unicum.

 


Crowdfunding voor klavecimbel

De stichting Klavecimbel in Fusion werkt aan de comeback van het klavecimbel. Met behulp van crowdfunding en ludieke acties zamelt zij geld in voor de aanschaf en promotie van het klavecimbel. De stichting hoopt samen met burgers en bedrijven uit de gemeente Renkum genoeg geld binnen te halen.
 
In de tijd van Bach en Mozart was het klavecimbel een populair instrument. Annette Veltkamp, Sander Eggen en Karen Witsenburg, drie musici uit Heelsum en omgeving, willen het klavecimbel afstoffen en weer hip en eigentijds maken. Ze willen laten zien dat het klavecimbel prima in staat is ook in deze tijd een rol te spelen. Ja, zelfs mee kan doen met de moderne muziek van nu. Door het te combineren met moderne instrumenten en diverse muziekstijlen krijg je hele verrassende klanken. Klavecimbel in Fusion wil dit prachtige instrument, zijn muziek en mogelijkheden toegankelijk maken voor een groter publiek. Ze wil het instrument promoten door het geven van concerten met artiesten die actief zijn binnen de klassieke muziek, alsook binnen de lichte muziek en wereldmuziek. Daarnaast wil ze educatieve projecten opzetten en workshops geven.
 

Crowdfundingklavecimbel in fusion

Voor het laten bouwen van een klavecimbel is veel geld nodig. Naast eigen investering en de hulp van fondsen, vraagt de stichting hulp van mensen uit de omgeving. “De Provincie Gelderland heeft dit project gekenmerkt als uniek en waardevol en daarom toegezegd de laatste 30% (€ 7.500,00) te doneren,” vertelt Annette enthousiast “mits we 70% sponsorgelden bij elkaar krijgen van minimaal 20 verschillende donateurs. Een geweldige toezegging; met de hulp van enthousiaste medeburgers kan het waarheid worden!”
Mensen kunnen een donatie doen via de website voordekunst.nl. Daar staat ook een filmpje over dit project. Klik hier om te doneren.
 

Muziekmarathon

Ook de leerlingen van T2-muziekschool gaan geld inzamelen. Zij spelen mee in een muziekmarathon waarbij zij zich laten sponsoren door hun omgeving. Naar verwachting zal deze actie begin mei plaatsvinden.
 

Tegenprestatie

Donateurs die meer dan 10 euro doneren, krijgen een gratis kaartje voor een klavecimbelconcert. Grote donateurs worden uitgenodigd  voor een VIP arrangement, een workshop over de klavecimbel of een uitvoering op een feest.
Anette: “Met je donatie zorg je ervoor dat vele mensen, musici en luisteraars, van dit prachtige instrument kunnen genieten.”

Een klavecimbel voor de gemeente Renkum

De stichting Klavecimbel in Fusion werkt aan de comeback van het klavecimbel. Wij willen dit unieke en prachtige instrument promoten door het geven van concerten met artiesten die actief zijn binnen de klassieke muziek, alsook binnen de lichte muziek en wereldmuziek. Daarnaast willen we educatieve projecten opzetten en workshops geven. Het klavecimbel is een kostbaar instrument dat speciaal op aanvraag wordt gebouwd door de gerenommeerde bouwer Jan Kalsbeek uit Zutphen. U/jij kunt ons helpen! Met elkaar willen we 25000 euro ophalen voor de bouw van een klavecimbel. Iedere donatie is van harte welkom!

Hoe kunt u doneren? U kunt een donatie doen via de website voordekunst.nl. Daar vindt u ook een filmpje over dit project. Doneert u op deze manier meer dan 10 euro, dan willen wij u graag belonen. U krijgt te zijner tijd een gratis kaartje voor een concert van Klavecimbel in Fusion.


 

T2muziek breidt uit met lessen saxofoon, klarinet en dwarsfluit

Muziekschool T2 in Heelsum biedt vanaf begin maart lessen saxofoon, klarinet en dwarsfluit. Hiermee wordt het bestaande lesaanbod van strijkinstrumenten, piano, vocaal, slagwerk en gitaar uitgebreid met blaasinstrumenten.

De nieuwe leraar blaasinstrumenten heet Alexander Jedig. Annette Veltkamp van T2 muziek: “Wij hebben begin dit jaar de jeugdopleiding en het leerlingenorkest van de Heelsumse Harmonie overgenomen. Het nieuwe jeugdorkest bestaat nu uit 15 muzikanten van 7-17 jaar op blaasinstrumenten, strijkinstrumenten, slagwerk en piano. Alexander zal les geven aan de leerlingen die een blaasinstrument bespelen. Daarnaast is hij als docent van T2muziek beschikbaar voor iedereen die graag saxofoon, klarinet of dwarsfluit wil leren spelen.”

Jedig studeerde Jazz Saxofoon op het Conservatorium van Amsterdam, de Temple University in Philadelphia en in New York. Inmiddels heeft hij 8 jaar ervaring als leraar saxofoon, dwarsfluit, en klarinet. Hij geeft  lessen als docent en bandleider aan verschillende muziekscholen in Nederland en Duitsland en treedt in die landen ook op als Jazz musicus.

“Bij het leren bespelen van een instrument staat het plezier voorop”, vertelt Jedig. Les geven en gestructureerd pedagogisch werken is een passie van mij. Elke leerling krijgt les op maat afhankelijk van zijn persoonlijkheid, niveau en muzieksmaak; denk aan klassiek, pop, jazz en rock muziek. Het leukste aan muziek maken is om samen te musiceren. Je hebt bij mij de mogelijkheid in een saxofoonkwartet of een jazzband mee te doen en daardoor je samenspel vaardigheden te verdiepen. Door mijn ruime ervaring als bandcoach heb ik een grote collectie aan partijen voor elke niveau. De repetities worden door mij gecoacht en begeleid.”

Veltkamp is blij me de nieuwe docent: “Met Alexander hebben we een mooi aanvulling op ons lesprogramma. Iedereen, jong of ouder, beginner of gevorderd is van harte welkom. Elke nieuwe leerling kan gratis een proefles volgen en kijken of het iets voor hem/haar is.

 


T2 muziek neemt jeugdopleiding en leerlingenorkest over van Heelsums Harmonie

T2muziek is op 1 januari j.l. de samenwerking met Heelsums Harmonie aangegaan en neemt de jeugdopleiding en het leerlingenorkest over. Het nieuwe jeugdorkest bestaat nu uit 15 muzikanten van 7-17 jaar op blaasinstrumenten, strijkinstrumenten, slagwerk en piano. De bedoeling is dit uit te laten groeien tot een jeugd-symfonieorkest.

 

Kerstoptredens

De afgelopen kerstperiode was een enorm drukke, maar leuke tijd met veel optredens.

Allereerst op 18 december een geweldig optreden van twaalf jonge zangers in de uitverkochte zaal de Doelen in Rotterdam. Deze leerlingen van T2muziek zongen voor maar liefst 2500 mensen, begeleid door het orkest Symphonic Friends.

                                leerlingen in de Doelen 2016     Wij zijn heel trots op onze leerlingen!

 

Op zaterdag 17 december was er het kerstconcert met Heelsums Harmonie. Hier deden het Heelsums GelegenheidsKoor en het nieuwe jeugdorkest aan mee. Een feestelijk concert.

jeugdorkest december 2016

Op- woensdag 21 december was er het traditionele Carols Bij Kaarslicht in de Heelsumse Muziektent, een sfeervol bijeenkomen, muzikaal opgeluisterd door het Heelsums GelegenheidsKoor en het nieuwe jeugdorkest.

Het kinderkoor verzorgde een mooie bijdrage bij de druk bezochte dienst van de Levende Kerststal in de St. Josephkerk in Heelsum. 

                                          kinderkoor kerst 2016

Daarnaast was er nog de Dickensfair in Bennekomdickensfair 2016

En de leerlingenpresentatiesleerlingenpresentatie

 

Airborne concert

Het eerste concert van het nieuwe academische jaar is  alweer achter de rug: het Airborne concert op 16 september. Dit was een concert van een uur met Het Heelsums Gelegenheidskoor, Heelsums Harmonie en Eendracht uit Renkum. Vanwege het goede weer was het evenement buiten. Het was een sfeervol geheel, met redelijke belangstelling.Airborneconcert 2016             

SCYO heeft succesvolle tour in Nederland gehad

Van 19-23 juli is Somerset County Youth Orchestra uit Engeland in Nederland geweest om vier concerten te geven.  Dit orkest bestaat uit ruim 30 muzikanten tussen de 12 en 23 jaar oud. Voor de concerten in Nederland werd het orkest aangevuld met gevorderde vioolleerlingen van T2muziek en Willard als slagwerker. De repetitie in Renkum werd bijgewoond door leerlingen van groep 7 van de Beatrixschool. Zij waren hier op uitnodiging van T2muziek en hadden een geweldige ochtend. Ze mochten middenin het orkest staan en horen en zien hoe een echt orkest werkt en er werd les in dirigeren gegeven.  De concerten werden door het aanwezige publiek zeer enthousiast ontvangen. Het orkest is het zo goed bevallen in Nederland, dat ze plannen hebben over twee jaar weer naar Nederland te komen.

midden in het orkest     dirigeerles     voor het hele orkest

MIO en T2muziek in de muziektent

Afgelopen donderdag, 14 juli, presenteerde  mannenkoor MIO met leerlingen van T2muziek een afwisselend programma van zang, meezingers, viool-en pianospel. Het was een goed bezochte en gezellige avond bij de muziektent.

Examens ABRSM

Op maandag 4 juli j.l. hebben de muziekexamens van ABRSM plaatsgevonden. We zijn blij met de goede resultaten die behaald zijn en de complimenten die enkele leerlingen op hun rapport te zien kregen.

Zomeravondconcert

Op zaterdag 25 juni geven Heelsums Harmonie en T2muziek een concert in de muziektent. T2muziek zal aantreden met een koor bestaande uit de leden van mannenkoor MIO, vrouwenkoor Femme Vocale en enkele leden van het HGK. Ook zal het vioolorkest een aantal mummers spelen. Verder wordt er (achtergrond)muziek verzorgt door pianisten en zangers van T2.

AMV

T2muziek heeft meegewerkt aan het AMVproject, opgezet door de collega's van Ritmiek Muziek. De medewerking bestond uit demonstraties van instrumenten bij de diverse AMV-groepen, demonstratie van vioolorkest en Heelsums Harmonie waar ook een stuk samengespeeld werd met de AMVleerlingen. Op zaterdagochtend 18 juni was de afsluiting in de muziektent met een diploma-uitreiking en het spelen van twee stukken met een samengesteld orkest van fanfare Eendracht, Heelsums Harmonie, Drumband Heelsum en T2muziek. 

Lenteconcert Heelsums Harmonie en T2muziek

Op zaterdag 23 april verzorgde Heelsums Harmonie het traditionele lenteconcert, dit keer in samenwerking met koren en zangers  van T2muziek. Als gecombineerde werken stonden o.a 'A whiter shade of pale' met solist Adoo Kruisinga, die een geweldige performance gaf.  'The day we sang' klonk indrukwekkend met alle zangers en instrumentalisten. Mannenkoor MIO, het pas opgerichte vrouwenkoor ' Femme Vocale'van T2muziek en projectzangers werkten hieraan mee.   

HGK

Het Heelsums Gelegenheidskoor heeft inmiddels twee van drie optredens van het lenteproject achter de rug. Het eerste optreden was voor de bewoners van verzorgingstehuis Beekdal, het tweede was Paaszondag in de muziektent. Dit optreden werd afgewisseld met leerlingen van T2muziek en, mede door het onverwachte zonnetje, werd het een gezellig en redelijk bezocht evenement. Het derde optreden was zondag 3 april in de RK kerk St. Josef aan de Kamperdijklaan in Heelsum. Zang werd afgewisseld door instrumentale items. Het concert werd enthousiast ontvangen.

                                                                                                          gitaar-vioolduo Hermine en Annette Veltkamp

MIO

Het mannenkoor MIO heeft, in samenwerking met gastkoor Couleur Locale uit Heteren, zondag 13 maart een leuk concert gegeven in de Oosterbeekse Concertzaal. Het concert was afwisselend, mede door muzikale items door de vioolgroep van T2muziek en het gitaar-vioolduo Hermine en Annette Veltkamp.

MIO in concert           vioolgroep T2muziek in Oosterbeekse concertzaal

Kinderkoor Sing to God wint 2e prijs bij Nationaal Kinderkoren festival  Rijsbergen 2016

Het Edese kinderkoor Sing to God heeft afgelopen zondag de 2e prijs gewonnen bij het Nationaal Kinderkoren Festival 2016 te Rijsbergen (Noord Brabant).

Tijdens het korenfestival werd het kinderkoor gejureerd  op koorklank, interpretatie, directie, begeleiding en totaalindruk. De jury beoordeelde het optreden van het koor met 31. 5 punten. Met name de zuivere koorklank en de positieve energie tijdens het zingen werden door de jury uitstekend genoemd.

Sing to God is een kinderkoor met 20 leden ( 6-13 jaar) van de Titus Brandsma Parochie en oefent elke vrijdagavond om 18:30 uur onder leiding van dirigent Simon de Jong in de Sint Antonius kerk in Ede. Koen Gerrits, pianoleerling van T2muziek verzorgde de begeleiding.

kinderkoor Sing to God

 

 

Gelukkig Nieuwjaar!

T2muziek wenst iedereen een heel goed, gezond en muzikaal 2016!

Zaterdag 9 januari hebben wij ons eerste optreden in het nieuwe jaar gehad in Kasteel Doorwerth. Het vioolorkest en een meidenzanggroep met pianist en gitarist verzorgden de muziekale omlijsting tijdens het nieuwjaarsdiner van de Lions Club Oosterbeek e.o. 

De reacties van het publiek waren zeer enthousiast, men was zeer onder de indruk van de muzikale kwaliteiten van de leerlingen.

                                                                                                               

 

Concert met HGK en orkest in uitverkochte Doelen

Op zondag 20 december heeft het HGK gezongen in een uitverkochte Doelen in Rotterdam; 2400 toeschouwers hebben genoten van de kerstmuziek van het koor en orkest. Een geweldige ervaring voor alle muzikanten!

   Concert in uitverkochte Doelen

 

Carolsinging

Op maandag 21 december was er de zevende editie van het Carolsinging bij de muziektent. Ondanks het slechte weer een sfeervolle en goedbezochte avond. Naast het zingen en meezingen werd er ook een intentieverklaring voor het behoud van de muziektent ondertekend door de commissie 'Behoud Muziektent' en wethouder Heinrich. Medewerkenden waren: HGK, jeugdkoor T2muziek, klarinetensemble Heelsums Harmonie, Regina van dem Berg (piano), Sander Eggen (Gitaar) en Ines van Deursen (bas).

     Carolsinging 2015 met alle medewerkenden

Repetities voor concert in de Doelen

Vier vioolleerlingen van T2muziek zeer geconcentreerd aan het luisteren naar instructies tijdens de een na laatste repetitie met het Gelegenheidsorkest voor het concert in de Doelen komende zondag 20 december. 
Ook het Heelsums Gelegenheidskoor was gisteren hard aan het werk om de puntjes op de i te zetten voor ditzelfde concert. Volgende week zondag vroeg op en met z'n allen in de bus (ong. 120 personen) op weg naar Rotterdam.

                                   

 

T2muziek bij Dickensfair

Een druk weekend voor T2muziek: we hebben ook gespeeld op de Dickensfair in Bennekom. Het vioolorkest, zangers, gitarist en een pianist maakten 3 kwartier muziek in het centrum van Bennekom. En het was droog!!    

                                              
 

 

Concerten van  het Heelsums GelegenheidsKoor 

Op zondagochtend 20 december treedt het GelegeheidsKoor op in de serie Zondagochtendconcerten in De Doelen te Rotterdam. Dit concert, White Christmas at the Doelen, wordt verzorgd door een koor van ca 50 zangers  olv Simon de Jong en een orkest van ca 70 musici olv Rien den Hartog. Tijdens dit concert wordt er mooie, bekende en minder bekende kerstmuziek gespeeld. Inmiddels heeft het koor de eerste repetitie met het orkest gehad en dit was een geweldige ervaring voor de koorzangers. Meer info over de concerten en beschikbare tickets via http://www.zondagochtendconcerten.nl/speellijst_zondagochtendconcert.php?concert=82

Andere optredens deze kerstperiode met het HGK zijn: Carols bij kaarslicht, kerstnachtdienst in de Hervormde Kerk Renkum en kerstochtend in Gereformeerde Kerk Renkum/Heelsum.  Voor alle repetitiedata en locaties zie 'Agenda'.                                                            

                                                                                           

Carolsinging

Op maandag 21 december is er weer de inmiddels traditionele Carolsinging bij de muziektent. Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom te komen luisteren en mee te zingen met het HGK en leerlingen van T2muziek. Gastoptreden is van het klarinet ensemble van Heelsums Harmonie.

Kerst bij Albert Heijn

Op dinsdagavond 22 december luistert een kwartet van vier T2meiden de kerstavond bij Albert Heijn Rozenplein in Ede op. Ze zullen bekend en minder bekend kerstrepertoire zingen, a capella en enkele begeleidingen met gitaar.

Mannenkoor in Openluchtmuseum

Zondag 11 oktober heeft het mannenkoor MIO drie leuke optredens verzorgd in het Zeeuwse Kerkje in het Openluchtmuseum. Er was veel bezoek tijdens de drie halfuren die MIO vulde met liederen als Tebje Pajom, The Miller of Dee, Irish Blessing. MIO kan nog wat mannelijke stemmen gebruiken. Voor meer info neem contact op met info@t2muziek.nl

Verder zingt MIO op 19 december tijdens de kerstmarkt in Renkum. Tijden nog te bevestigen.

Rotary Club zangers

Een vijftiental mannen van de Rotary club treedt op 19 december een aantal keer met leuk kerstrepertoire op onder leiding van Simon. De optredens zijn in Oosterbeek. Tijden nog te bevestigen.

Anders Bezinnen

Leerlingenvan T2muziek verzorgen muziek tijdens de meditatie van Anders Bezinnen in de Katholieke Kerk Renkum. Dit keer zullen zang- en pianoleerlingen muziek spelen die bij de verstilde sfeer past. Van 12.15-13.00uur, vrije toegang.

Sinterklaas

Op zaterdag 14 november kwam Sinterklaas aan in Heelsum. T2muziek verzorgt hiervoor al jaren de muziek. Dit jaar hebben we met een aantal leerlingen een half uur voordat Sinterklaas bij de muziektent aankwam muziek laten horen: zang/piano en het vioolorkest zullen hier optreden. Het T2jeugdkoor bracht de stemming er goed in met vrolijke en moderne sinterklaasliedjes en een dansje. Heelsums Harmonie speelde de traditionele sinterklaasliedjes die iedereen mee kon zingen. Er was veel publiek: een paar honderd vaders, moeders en kinderen. Kortom weer een geslaagde intocht.

Nieuwe cursusjaar weer gestart

Inmiddels zijn alle lessen weer aan de gang en zijn we voorbereidingen aan het maken voor alle extra activiteiten die dit jaar zullen plaatsvinden.  Naast de reguliere lessen staat er o.a. een kerstconcert in de Doelen in Rotterdam op het programma. Hieraan verleent het HGK zijn medewerking. Hier zijn inmiddels 44 aanmeldingen voor. We willen graag een koor van 50 mensen hebben, dus wil je meedoen of ken je iemand die graag en goed zingt: meld je aan bij info@t2muziek.nl!  Enkele leerlingen van T2 spelen mee in het symfonie-orkest wat het koor zal begeleiden. Het concert is op zondag 20 december van 11.00 - 12.00 uur. 

We zullen onze medewerking verlenen aan diverse activiteiten die in de muziektent plaatsvinden: de sinterklaasintocht natuurlijk, Carols bij kaarslicht met kerst, en wellicht nog enkele andere activiteiten.

Voor komende zomer bestaat de mogelijkheid dat het Engelse jeugdorkest Nederland weer bezoekt, ditmaal uitgebreid met de jeugdharmonie en een jeugdkoor. T2muziek zal weer de gehele tour voor deze groepen gaan verzorgen.

En: wij hebben van een genereuze leerling een mooie piano kado gekregen. Wij zijn er heel blij mee!!

Anders Bezinnen

De Katholieke kerk in Renkum houdt eenmaal per maand een meditatiesessie. De eerstvolgende medidatie is op zondag 10 januari 2016 van 12.15 - 13.00 uur. Leerlingen van T2muziek verlenen hieraan hun muzikale medewerking. Iedereen kan deze medidaties bijwonen en komen genieten van stilte en muziek.

AMV

Vanaf het nieuwe schooljaar 2015-2016 slaan drie muziekverenigingen en twee muziekscholen uit de gemeente Renkum de handen ineen voor een gezamenlijke AMV-opleiding in Renkum. Het zijn Drumband Heelsum, Renkumse Muziekvereniging Eendracht, Heelsums Harmonie, T2 Muziek en Ritmiek Muziek. De opleiding is opgezet voor kinderen uit de basisschoolgroepen 4 t/m 6.
AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming. Naast het bespelen van de blokfluit leren de kinderen onder andere noten en ritmes lezen. Daarmee krijgen ze de basis mee om na de cursus door te kunnen gaan op een muziekinstrument bij een van de muziekverenigingen en/of muziekscholen. Tijdens de cursus kunnen de kinderen en ouders een kijkje nemen binnen de muziekverenigingen en de muziekscholen. Voor deze kijkdagen krijgen de leerlingen een uitnodiging. De cursus bestaat uit 25 lessen, vindt na schooltijd plaats in Renkum en wordt afgesloten met een eindconcert en diploma-uitreiking.
De leerlingen kunnen na afloop van de AMV-opleiding een vervolginstrument kiezen bij de muziekvereniging en/of muziekschool waar zij zich thuis voelen.

Jubileumfestiviteiten bij Koningshof

Op zaterdag 18 juli heeft een aantal leerlingen een succesvol optreden verzorgd bij Koningshof. Het was prachtig weer, dus konden de optredens buiten plaatsvinden. Er waren zangitems, piano- en vioolsolo items en het vioolorkest maakte weer zijn opwachting. 

T2muziek leerlingen allemaal geslaagd voor hun ABRSM examen!

Alle leerlingen van T2muziek die onlangs examen op hun instrument hebben gedaan zijn geslaagd. Een examinator uit Engeland heeft de examens afgenomen en zijn bevindingen gerapporteerd. Het Engelse muziekinstituut ABRSM heeft de rapporten in Londen nagekeken en naar ons teruggestuurd: dit gebeurt wereldwijd op deze manier om een uniforme en betrouwbare standaard te kunnen garanderen.

Wij zijn trots op de prestaties van onze leerlingen en feliciteren daarom de volgende studenten:

Anne Smink                                       - gitaar graad 2, geslaagd met distinction

Leander Nijhuis                                 - gitaar graad 1, geslaagd met distinction

David Hermans                                  - gitaar graad 1, geslaagd met distinction

Gedi Roba                                         - piano graad 1, geslaagd

Sara Piscaer                                      - piano graad 5, geslaagd

Cateau Oonk                                    - piano graad 5, geslaagd

Jara Rutgers                                     - piano graad 4, geslaagd

Gijs Gerrits                                       - piano graad 2, geslaagd

Casper Waskowsky                          - piano graad 1, geslaagd met high merit

Nynke Sterk                                      - viool graad 4, geslaagd met merit

Gedi Roba                                          - viool graad 4, geslaagd

Mirte Barneveld                                 - viool graad 2, geslaagd

Eef de Wal                                         - viool graad 2, geslaagd

Wouter Nijeboer                                - viool graad 2, geslaagd

Peng Yong  de Zwart                         - viool graad 5, geslaagd

Merle Rutgers                                    - viool graad 4, geslaagd met merit

 

Meedoen aan deze examens kan via onze muziekschool. Het is een excellente manier om goed te worden op je instrument. Tevens zijn deze examens een kwaliteitswaarborg voor de muziekschool T2muziek. Meer weten? Bel 0317 356225 of mail naar info@t2muziek.nl 

 

Mannenkoor MIO zingt bij opening van de nieuwe veerpont Renkum-Heteren. 

Afgelopen woensdag 1 juli is het pontje tussen Renkum en Heteren in gebruik genomen. Het mannenkoor MIO en het koor Couleur Locale uit Heteren luisterden het geheel muzikaal op onder leiding van Simon de Jong en Annette Veltkamp.

Vanavond, donderdag 2 juli, sluit MIO het muzikale jaar af met een open repetitie in de Heelsumse muziektent, als gasten zijn het koor Couleur Locale en de Heelsumse band Vrienden van Straks (voorheen Oud Zeer) uitgenodigd en zullen hun muzikale bijdrage leveren. Er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar tijdens dit evenement. Tijd: 19.30 - 21.00 uur.

 

Zomeravondconcert in de muziektent

Op zaterdagavond 27 juni is er een speciaal zomeravondconcert gegeven door leerlingen van T2muziek en Heelsums Harmonie in de muziektent van Heelsum. Mede door het heerlijke weer was het een zeer geslaagde avond. De avond stond in het teken van het behoud van de muziektent voor de bewoners van Heelsum. Tijdens deze avond werd de petitie met maar liefst 400 handtekeningen overhandigd aan wethouder Heinrich. Deze feliciteerde de organisatie met het grote aantal handtekeningen. Inmiddels is er een facobookpagina van de muziektent, waar een activiteitenkalender zal worden gepubliceerd: facebook.com/muziektentheelsum 

 

Zomerconcert T2muziek

Leerlingen van T2muziek hebben afgelopen zaterdag 20 juni een optreden verzorgd in de Gereformeerde kerk Renkum-Heelsum. T2muziek was uitgenodigd  twee uur muziek te verzorgen in het kader van Kerkennacht. Een aantal enthousiaste leerlingen heeft muziek verzorgd die varieerde van ‘ I see fire’ met drie zangers, gitaar en piano, tot twee liedjes  op altblokfluit van de 7-jarige Bernine en een mooi gespeelde pianosolo van I Giorni (Einaudi) door Fennie. Het vioolorkest speelde een aantal stukken, afgewisseld door solo’s van Eline en Peng Yong (met Winter van Vivaldi), Eef en Wouter. Het vioolorkest bestaat uit tien jonge violisten, allemaal in de basisschoolleeftijd. Alhoewel het een jonge groep is, zijn de spelers onderhand ervaren podiumleerlingen.

Het karakter van de middag was informeel: omdat de kerk open was voor bezichtiging, was het een in- en uitloopconcert. Dit maakte het tot een ongedwongen middag waar leerlingen met veel plezier en op goed niveau hun stukken ten gehore brachten.

 

Optreden T2muziek bij Cross2Cross

Leerlingen van T2muziek hebben op vrijdag 19 juni opgetreden tijdens het Cross2Cross evenement in Bennekom. Dit was een sponsorloop tbv vluchtelingen. Er was goede belangstelling en het optreden kreeg zeer positieve reacties. 

 

Muziekexamens 

Woensdag 17 juni hebben 15 leerlingen van T2muziek examen gedaan op piano, viool en gitaar. De engelse examinator was goed te spreken over het niveau van de muziekschool . De Gelderlander heeft een groot artikel over deze dag geschreven. De uitslag laat nog even op zich wachten: de rapporten worden in Londen nagekeken en dan naar T2muziek gestuurd met de uitslag. 

 

Concert Heelsums Harmonie met Schindler's List

Op zaterdag 25 april  j.l. gaf Heelsums Harmonie een concert in de Rijnkom. Dit concert stond in teken van de 70-jarige bevrijding. Uitgevoerd werden ondermeer de bekende Glenn Miller Medley en het thema van de film Schindler's List. Annette speelde de vioolsolo.

                                                                                

 

Mooi concert met Passiemuziek van HGK

Het HGK heeft zondag 29 maart een mooi concert verzorgd in de St. Josephkerk te Heelsum. Onder ruime belangstelling werd passiemuziek van o.a. Buxtehude, Mendelssohn en Pergolesi uitgevoerd door het koor, begeleid door instrumentalisten van T2muziek: 2 violen (Annette Veltkamp en Thom Hermans), cello (Willard de Jong), piano (Assad Bahari en Annette Veltkamp) en als gast Bart Stunnenberg op fagot. Ter afwisseling van de kooritems werden twee instrumentale stukken uitgevoerd, o.a. Schindler's List.  Na afloop van dit concert, wat gewaardeerd werd met een staande ovatie, was er een high tea. Deze was prima verzorgd door een paar parochieleden van de St. Josephkerk.

 

T2muziek doet mee aan bevrijdingsconcert in De Doelen, Rotterdam

Op zondag 1 maart hebben leerlingen en docenten van T2muziek meegedaan aan een concert in het kader van 70 jaar bevrijding. Een ad-hoc orkest van 70 muzikanten speelde o.a. de bekende medley van Glenn Miller, muziek van de film Private Ryan en Soldaat van Oranje tijdens de serie 'Zondagochtendconcerten' in De Doelen in Rotterdam. Annette was concertmeester en speelde de bekende solo van de film Schindler's List, mooi begeleid door het orkest. Willard leidde de cellogroep; drie jonge, maar vaardige vioolleerlingen van T2muziek speelden mee in het orkest. Een ervaring om nooit te vergeten voor deze jonge muzikanten! Het 1700-koppige publiek was heel enthousiast en zong vrolijk mee met de nummers van Vera Lynn, geweldig gezongen door Greetje Kauffeld. Franklin Brown was de tweede zangsolist.

 

                                                            Annette speelt Schindler's List in de Doelen

 

 

Sprankelend kerstconcert T2 muziek en Heelsums Harmonie

Op zaterdag 13 december heeft T2muziek samen met Heelsums Harmonie een afwisselend  programma uitgevoerd: de kinderen en jeugd van T2 stalen de show door hun optreden als solist bij Vivaldi's Winter, begeleid door Heelsums Harmonie; het vioolorkest met 10 jonge violisten en een cellist bracht vertedering met hun goede optreden samen met het leerlingenorkest van Heelsums Harmonie. De tieners van T2 brachten samen met een koperkwartet van Heelsums Harmonie een spetterend Jingle Bell Rock ten gehore. Een combinatie van het HGK en het Mannenkoor MIO bracht een koor van 50 mensen op de been dat samen met de Harmonie een aantal pakkende stukken zong. 

                                                                                     

Carol singing 

De inmiddels jaarlijkse traditie van het carol singing bij de muziektent vond dit jaar plaats op maandag 22 december. Ondanks de harde wind en de regen was er een behoorlijk publiek dat lekker meezong met de bekende kerstliederen gezongen door het HGK en MIO mannenkoor. De begeleiding werd verzorgd door Annet op piano, een blaaskwintet van Heelsums Harmonie en het vioolorkest.

 

Mannenkoor MIO

In oktober heeft het mannenkoor MIO een geslaagd concert gegeven in Christ Church Cathedral in Dublin (Ierland). Dit concert was het hoogtepunt van een reis naar Ierland. verder werd er nog informeel gezongen in diverse pubs en in de wijk Templebar. Nu is het koor aan het repeteren voor het kerstconcert met Heelsums Harmonie op zaterdag 13 december.

mannenkoor in Dublin

Airborne concert

Op vrijdag 19 september j.l. vond er een concert plaats in het kader van de 70-jarige herdenking van de Airbornelanding. Dit concert werd gehouden voor de Hervormde kerk in Renkum en was zeer goed bezocht door enthousiast publiek. Het fraaie nazomerweer hielp hier een stevig handje bij. Medewerkenden waren Harmonie orkest OBK uit Bennekom aangevuld met diverse musici uit de regio en een koor van ca 50 leden samengesteld uit diverse koren uit de regio, waaronder leden van het HGK uit Renkum/Heelsum, het kerkkoor St. Joseph uit Heelsum, kerkkoor St. Antonius uit Ede, leerlingen van T2muziek en diverse anderen. Uitgevoerd werden ondermeer het mooie Hymn to the Fallen, het bekende Pomp and Circumstance (Land of hope and Glory) van Elgar en We'll meet again met Lidy de Vreede als soliste. Het geheel stond onder leiding van Rien den Hartog, het koor stond onder leiding van Simon en Annette.

 

Belangrijke data voor cursusjaar 2014-2015

 

Op zaterdag 13 december organiseert Heelsums Harmonie in samenwerking met T2muziek een mooi kerstconcert. Violisten van T2 zullen de solopartij van het 2e deel van Vivaldi's Winter vertolken, Heelsums Harmomie zal hen begeleiden. Ook wordt er een koor van leerlingen van T2 samengesteld dat diverse (kerst)nummers zal zingen. 

 

Everwijnsgoed met Kunst en Muziek op zondag

Op zondag 22 juni j.l. hebben een aantal leerlingen van T2muziek een geslaagd optreden verzorgd op het Everwijnsgoed. Een band van instrumentalisten en 3 zangers vertolkten nummers als 'I see fire' en 'Tears in Heaven', het vioolorkest droeg ook een muzikaal steentje bij. Verder waren er optredens met solo-piano (o.a. Einaudi, Scott Joplin, Yiruma) en zang met piano. Dankzij het goede weer was er veel publiek. Naast exposities van kunstenaars waren er dit keer ook demonstraties van vioolbouwer Adrian Martig en strijkstokkenmaker Henk te Hietbrink, beiden uit Arnhem.


Examens ABRSM

Op 16 juni j.l. hebben 20 leerlingen van T2muziek examen gedaan op viool, piano, gitaar en zang. De studenten deden examen vanaf graad tot en met graad 8 (niveau toelatingsexamen conservatorium). Bijna iedereen is goed geslaagd. Voor meer info over deze examens zie www.ABRSM.org of mail info@t2muziek.nl. Wij sturen dan de informatie toe.

 

Mannenkoor MIO

De Renkumse Molen werd feestelijk geopend op vrijdag 4 april. Speeches waren er o.m van de commisaris van de Koning dhr. Cornielje en burgemeester Gebben. Muzikale medewerking werd verleend door mannenkoor MIO. Dit optreden werd afgesloten met de meezinger 'Daar bij die molen', dit werd door het 300-koppige publiek uit volle borst meegezongen.

                                                                  

Zondag 4 mei verleende het mannenkoor medewerking aan de Dodenherdenking in de Hervormde Kerk te Renkum.

In oktober gaat het mannenkoor naar Dublin (Ierland) waar het een paar optredens zal verzorgen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

 

Het Gelegenheidskoor  
 
Het voorjaarsconcert van het HGK  vond plaats op zondag  13 april in de Hervormde Kerk te  Renkum. Het bescheiden publiek kon genieten van o.a. Cantique de Jean Racine van Faure en Verleih uns Frieden van Mendelssohn. Het Ave Maria van Bach/Gounod werd op gevoelige en mooie wijze gezongen door de jonge Eline Bos, een lid van het jongerenkoor St. Antonius in Ede, ze werd goed begeleid op de piano door Assad Bahari.                                                                          
 
De 10-jarige  Peng Yong speelde 2 solostukken op viool.
 
 
De 'Carols bij Kaarslicht' op maandag 23 december was weer een geslaagde avond. Ondanks het slechte weer was er aardig wat publiek dat enthousiast meezong met de kerstliederen. Het GelegenheidsKoor had als vanouds een hoofdrol. Dit keer speelde ook het vioolorkest van T2muziek mee, zongen leerlingen en jonge solisten van T2muziek mee en speelde een ensemble van Heelsums Harmonie enkele nummers. 
In maart beginnen de repetities voor het voorjaarsproject, afwisselend op de zondagmiddag en zondagavond. Zie voor de data 'Agenda'

Het koor staat onder leiding van dirigent Simon de Jong en wordt begeleid door Regina van den Berg en/of Annette Veltkamp

Meer informatie en opgeven kan via info@t2muziek.nl

Levende Kerststal

Op dinsdag 24 december verzorgden  het vioolorkest, zangers van T2muziek en het mannenkoor MIO de muziek tijdens het kerstverhaal bij de drukbezochte Levende Kerststal in de St. Josephkerk te Heelsum. Het eerste gedeelte speelde zich buiten af, daarna begaven de muzikanten en de ruim 200 bezoekers zich naar binnen. Het was een geslaagde premiere. Voor meer info over het vioolorkest, zie hieronder.muziek bij levende kerststal

 

Zingen bij kaarsjestocht van Staatsbosbeheer

Op zaterdag 28 december verzorgde het mannenkoor MIO twee optredens tijdens de sfeervolle kaarsjestocht in het Beekdal, georganiseerd door Staatbosbeheer. Dit evenement was drukbezocht. Samen met het optreden van MIO op de nieuwjaarsborrel in het boerderijtje Fluitersmaat, heeft dit het mannenkoor een zestal nieuwe leden opgeleverd. Het aantal zingende mannen staat nu op 17. Voor meer info over MIO zie hieronder.

Vioolorkest

Met ingang van september 2013 heeft T2muziek een vioolorkest . Inmiddels zijn er acht jonge violisten die al enkele enthousiaste repetities achter de rug hebben. Tijdens de repetities wordt er aandacht besteed aan alle aspecten die nodig zijn voor goed samenspel: maat en ritme, zuiverheid, gelijkheid, streek, toonkwaliteit. Ook presentatie is een onderdeel van de repetitie. Violisten van elk niveau kunnen meedoen: als een stuk (nog) te moeilijk is, wordt er een passende partij bij gemaakt.

Het doel is dat dit vioolorkest meewerkt aan optredens van T2muziek zoals de Sinterklaasintocht en Carols bij Candle light Ook zelfstandige optredens behoren tot de mogelijkheden.

Repetities zijn eenmaal per twee weken op woensdagmiddag van 16.00 – 16.50 uur in de St. Josephkerk in Heelsum. Viool- of celloleerlingen van buiten T2muziek zijn van harte welkom mee te doen. Kosten: € 50,00/jaar voor leerlingen van T2muziek, € 120/jaar voor leerlingen van buiten T2muziek.

Wil je eerst een keer komen kijken? De volgende repetitie is op woensdagmiddag 30 oktober. Aanmelden kan per email: info@t2muziek.nl of per telefoon 0317 356225. Of kom gewoon langs tijdens een repetitie.

 
Carmina Burana en DIAZ

In augustus heeft het dameskoor DIAZ meegedaan aan een  uitvoering van de Carmina Burana in Boekel. Samen met 350 andere zangers  en een orkest van 50 musici werd dit werk in de openlucht uitgevoerd. 
 
Tuin de Lage Oorsprong Oosterbeek

Op zondag 8 september hebben leerlingen van T2muziek en het Oosterbeeks Jeugdkoor een sfeervol optreden verzorgd in 'Tuin de Lage Oorsprong' in Oosterbeek. Het weer was ons goed gezind: na de hoosbuien van 's ochtends kwam er een zonnetje tevoorschijn en kon het publiek onbekommerd luisteren naar de zangers en instrumentalisten. Het repertoire omvatte o.m. klassieke stukken als wals in B mineur van Chopin tot de swingende muziek van Scott Joplin's Maple Leaf Rag en het vrolijke zangnummer Een Ezel uit Laren. 
 
 

Www.t2muziek.nl, www.abrsm.org

Somerset County Youth Orchestra

Van 15 - 19 juli heeft het Somerset County Youth Orchestra ons land bezocht en vier mooie concerten gegeven in Heelsum, Ede, Bennekom en Arnhem. T2muziek heeft de hele tour voor dit orkest georganiseerd, het geheel is zeer succesvol verlopen. Het aanwezige publiek was enthousiast en erg onder de indruk van hun prestaties.